Popularni pjevač sprema spektakularan transfer Cristiana Ronalda, voditelji mu se smijali u lice

Vjeruje da može napraviti čudo

Popularni pjevač sprema spektakularan transfer Cristiana Ronalda, voditelji mu se smijali u lice

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je krajem prošle godine sve iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Nassr i postao jedan od najplaćenijih sportista na svijetu. To je pokazalo da su čuda moguća ako imate dovoljno novca, a sada Ronalda pokušava na novi transfer nagovoriti i jedna popularni pjevač.

Ronaldo je sezonu počeo u Manchester Unitedu, ali već od starta nije imao dobar odnos s Erikom ten Hagom i bilo je jasno da je Portugalcu najbolje da spakuje kofere i napusti Teatar snova.

To Ronaldo nije uradio baš na najljepši način jer je na kraju dobio otkaz, a potom je sve šokirao odlukom da ide u Saudijsku Arabiju.

Očekivalo se da će Ronaldo ostati na najvećem nivou još neko vrijeme, ali nije stigla ponuda koja bi mu to omogućila. Na kraju izabrao je onu najbogatiju koju je imao i potpisao je za Al Nassr.

To je pokazalo da su čuda moguća i da svaki klub može dovesti najbolje igrače svijeta, naravno ukoliko ima novac za to. To je pokrenulo priču koja je ovih dana hit u medijima u Brazilu.

Naime, u centru pažnje našao se tamošnji popularni pjevač Naldo Benny koji je inače dobar prijatelj nekadašnjeg igrača Real Madrida, Marcela, koji je nedavno potpisao za Fluminense i vratio se u Brazil.

Oglasi

Benny je u jednom podcastu otkrio da ga je Marcelo upoznao s Ronaldom i da je njegova želja da dovede Portugalca u Flamengo i objasnio je da već priprema teren da to pokuša napraviti.

"Moj prijatelj Marcelo me upoznao s Ronaldom. Pripremam teren da ga dovedem u Flamengo. Vidjet ćete, želim da to uradim i neću odustati. Niko to nije znao, ali sada je vrijeme da to javno kažem", rekao je Benny, a ta izjava odjeknula je u brazilskoj javnosti.

Mnogima nije jasno na koji način će popularni pjevač pokušati dovesti u Ronalda i šta mu uopšte može ponuditi da on pristane na takav transfer. No, obećao je da će više otkriti o tome uskoro i poručio da vjeruje da će njegov plan uspjeti.

Ni voditelji koji su bili u studiju mu očito nisu baš provjerovali jer su mu se nasmijali u lice, ali on im je nastavio ozbiljno govoriti o tome da Ronalda dovodi u Flamengo.

Inače, 38-godišnji Ronaldo je od dolaska u Al Nassr za ovaj klub odigrao deset utakmice i uspio je zabiti devet golova i dodati dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi