"Prije nego što umrem": Majka je Ronaldu uputila poseban zahtjev
Dolores Aveiro se nada da će njen sin barem još jednom zaigrati u dresu Lisabonaca, ali vremena za takvo što sve je manje

To je njena velika želja

"Prije nego što umrem": Majka je Ronaldu uputila poseban zahtjev

E. Škorić

Maria Dolores dos Santos Aveiro, majka slavnog portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda, ima za svog sina još jedan poseban zahtjev.

Prošlog ljeta Cristiano Ronaldo bio je suočen s neizvjesnošću oko vlastite budućnosti, želio je napustiti Manchester United, a njegova majka Maria Dolores Aveiro rekla je da sanja o povratku svog sina u lisabonski Sporting, gdje je Portugalac počeo blistavu karijeru.

Dolores je navijačica Sportinga i slavila je prvu titulu kluba nakon 19 godina kada je priznala:

"Ronaldo se mora vratiti ovdje. Da je odluka na meni, on bi već igrao za Sporting. On voli ovaj klub. Već sam mu rekla: 'Sine, prije nego što umrem, želim te vidjeti kako se vraćaš u Sporting'", kazala je Dolores.

Na pitanje šta joj je na to Ronaldo odgovorio, kazala je: "Rekao mi je: 'Vidjet ćemo, ali ako ne ja, onda će zaigrati moj sin'".

"Sada Bruno Tabata ima broj 7 u Sportingu, ali kada se Cristiano vrati, njemu će pripasti taj broj", dodala je optimična Dolores Aveiro.

Oglasi

Dvije decenije su navijači Sportinga čekali na titulu i najzad je dočekali 2021. godine, a dvije godine kasnije svi žele da se Ronaldo opet vrati.

Povratak u Sporting bi sasvim sigurno bio bi nevjerovatan potez Cristiana, ali sve su manje šanse da će se to dogoditi jer je portugalski reprezentativac početkom godine potpisao unosni ugovor sa Al Nassrom u Saudijskoj Arabiji i teško da će se nešto promijenti u naredne dvije godine.

S obzirom da Ronaldo ima 38 godina, navijači Sportinga mogu da zaborave na povratak svog nekadašnjeg igrača, iako se njegova majka nada da će ga prije ili kasnije ponovo vidjeti u zeleno-bijelom dresu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ronaldo je malo vremena proveo u Sportingu, dao je tek šest golova na 30 utakmica, ali je onda radio čuda u timovima Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa.

Inače, odlaskom iz Manchester Uniteda, odnosno dolaskom u Al-Nassr, Ronaldo je postao najplaćeniji sportista na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi