Cristiano Ronaldo oborio rekord star 46 godina
Foto: EPA

Novi rekord sjajnog Portugalca

Cristiano Ronaldo oborio rekord star 46 godina

Samo jednu sedmicu nakon što je Lionel Messi postigao jubilarni 500. gol za Barcelonu, Cristiano Ronaldo je uzvratio svojim novim dostignućem.

Mnogi ljubitelji fudbala će se našaliti i reći da ne može proći ni jedna sedmica, a da Ronaldo ili Messi ne obore neki rekord.

Prije desetak dana Cristiano Ronaldo je, nakon hat-trcika protiv Bayerna, postao prvi igrač koji je u Ligi prvaka dostigao brojku od 100 pogodaka.

Nekoliko dana kasnije Messi je došao do svog 500. gola u dresu Barcelone u velikoj pobjedi na El Clasicu, A sada je Ronaldo oborio rekord star čak 46 godina.

On je, u subotu, svojim golom za pobjedu protiv Valencije došao do brojke od 367 golova u najboljih šest evropskih liga. 

Ronaldo je ovim golom prestigao rekord Jimmyja Greavesa koji je, do nedavno, bio jedini igrač u najboljih šest evropskih liga, koji je postigao 366 golova. 

Nekadašnjem napadaču Chelseaja, Tottenhama, West Hama i Milana, je bilo potrebno 528 utakmica da dođe do 366. gola, dok je Ronaldo njegov rekord prestigao za svega odigrane 483 utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi