Ronaldo jeste zvijezda, ali ovakve stvari nakon očajne utakmice potpuno su bespotrebne
Ocjena nije nikakvo mjerilo za ono što je Cristiano Ronaldo pokazivao na terenu

Pretjerana ocjena

Ronaldo jeste zvijezda, ali ovakve stvari nakon očajne utakmice potpuno su bespotrebne

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo proslavio je svoj prvi pogodak u dresu Al Nassra iz Saudijske Arabije. Portugalac je iskoristio penal u sudijskoj nadoknadi i donio je svom timu bod u duelu 15. kola Premier lige protiv Al-Fateha.

Cristiano Ronaldo konačno je postigao pogodak. U 93. minuti iskoristio je dosuđeni penal i donio je bod Al Nassru te je došao do prvog pogotka u novom timu nakon tri utakmice.

Nije se Ronaldo do tog gola proslavio. Često je gubio duele s protivničkim fudbalerima, nije pravio nikakvu razliku i promašio je dva zicera.

Međutim, nakon utakmice Ronaldo je ocijenjen s poprilično visokom ocjenom 8.2. To mu je omogućilo da bude fudbaler s najboljom ocjenom što po viđenom na terenu definitivno nije bio.

Ipak, očigledno da Saudijci na sve načine pokušavaju podići moral Cristianu koji je bio izuzetno nervozan u ovoj utakmici, posebno nakon dva velika promašaja koje je imao.

Saigrači itekako podržavaju Portugalca. Svjesni su da će golovi kad-tad doći.

Oglasi

"Cristiano Ronaldo je fudbaler koji je primjer za sve i jednostavno je spreman da trenira i igra pod pritiskom", rekao je Luiz Gustavo na pitanje novinara je li nakon gola CR zbacio pritisak sa svojih ramena.

Definitivno će nakon svega viđenog biti dosta novih komentara o Ronaldovim nastupima. Sve za sada izgleda veoma slabo.

Podsjetimo, Al Nassr Cristianu plaća nestvarnih 200 miliona eura po sezoni i ono što pruža na terenu trenutno nije ni blizu te cifre.

Džaba što ti piše Ronaldo na dresu - Ammar je krenuo Cristianu pokazati određene stvari

Nekoliko minuta prije pogotka Cristiano je imao žestok obračun s protivničkim fudbalerom zbog kojeg su obojica dobila žute kartone.

Ammar Al Daheem je ostao ležati u kaznenom prostoru nakon duela s Cristianom. Žalio se da je dobio udarac, a Portugalac mu je potom prišao i pokušao ga je na silu podići.

Tada je nastala velika gužva. Ammar se nije prepao momka s brojem sedam na kojem piše Ronaldo i krenuo je da se obračuna s njim.

Palo je tu nekoliko teških riječi. Bilo je tu žestokog naguravanja, a sudija je na kraju odlučio obojici pokazati žute kartone i tako ih je smirio.

Oglasi