Sve je slutilo na novu katastrofu Cristiana Ronalda, a zatim se desio 93. minut
Cristiano Ronaldo konačno je zatresao protivničku mrežu u Saudijskoj Arabiji i to iz penala

Prvi gol Portugalca za Al Nassr

Sve je slutilo na novu katastrofu Cristiana Ronalda, a zatim se desio 93. minut

M. Šljivak

Al Nassr je u 15. kolu saudijske Premier lige osvojio bod kod Al-Fateha (2:2), a bod je gostima s bijele tačke u 93. minuti donio Cristiano Ronaldo koji je do tog trenutka imao katastrofalan dan.

Cristiano Ronaldo postigao je prvi gol za Al Nassr. Pogodio je s penala i donio je svom timu jedan bod na izuzetno teškom gostovanju.

Al Nassr je odigrao bolje uvodne minute, ali domaći sastav prvi dolazi do slavlja. Cristian Tello jeu 12. minuti prekrasnim pogotkom doveo svoj tim u vodstvo od 1:0.

Cristiano Ronaldo je zatim uzvratio. Pogodio je mrežu Al-Fateha, no bio je u ofsajdu, pa je njegov prvijenac poništen.

[twitter]https://twitter.com/Ah11om/status/1621536790967459840[/twitter]

Novu veliku šansu CR propušta u 35. minuti. Sam je bio na devet metara od gola nakon stative Talisce. Nije uspio Crisitano zabiti i poslao je loptu preko gola.

Oglasi

Anderson Talisca za razliku od Ronalda koristi svoje šanse. On je u 42. minuti nakon lijepe akcije Konana lagano matirao protivničkog golmana za izjednačenje rezultata na 1:1.

Mogao je Al Nassr otići na odmor vodstvom. Cristiano je razlog što nije jer je promašio još jedan zicer. Neometan je bio Portugalac, silovito je šutirao i pogodio prečku i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Al Nassr otvara drugo poluvrijeme šansom Talisce. Nije Brazilac ovog puta uspio zabiti na asistenciju Ronalda, da bi potom stigla kazna za sve promašaje.

Igrala se 58. minuta kada domaći tim dolazi do novog vodstva. Bendebka hvata prekrasan volej i postiže spektakularan gol za prednost od 2:1.

Oglasi

Al-Fateh se potom povukao. Prepustio je loptu protivniku koji međutim nije imao prava rješenja u fazi napada i nije se vidjelo previše na terenu.

Gosti su ipak u nadoknadi utakmice uspjeli da izjednače. Dosuđen je penal u trećoj minuti nadoknade, a Cristiano Ronaldo je uzeo loptu i pogodio je mrežu protivnika za 2:2.

[twitter]https://twitter.com/AlCR7Media/status/1621552064944869376[/twitter]

Nervozni Portugalac je na kraju ušao i u obračun s jednim protivničkim fudbalerom. Gurao je, udarao i dobio je žuti karton.

Ipak, na kraju je njemu vjerovatno najvažnije to dao je postigao prvi pogodak i da je spasio svoj tim poraza.

Al Nassr je ovaj susret završio s igračem manje. Crveni karton je zbog jednog oštrog starta dobio Anderson Talisca.

Top Komentari

Kako bi on drugačije zabio gol nego sa penala hahahha.Pa sjetimo se samo naklonosti sudija koju je imao u penal madridu i koliko je tu golova iz penala postigao.Ovo nije nikakva nova vijest samo nastavak gdje je stao :)))
2 5
YouTalkinToMe
Bravo rona, idemo jako, ipak si ti koza. Kad sam govorio da ce gol-masina pokoriti i arabiju, niko nije vjerovao a sad se sve obistinjuje. Uz dovoljno penala aBd na kraju sezone lagano zlatna kopačka, a zašto ne i šesta zlatna lopta.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi