Cristiano i planovi za kraj karijere
Foto - EPA

Portugalac jasan

Cristiano i planovi za kraj karijere

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo je već gotovo dvije decenije jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Čuveni Portugalac porušio je brojne rekorde u svijetu fudbala, a iako mu je 37 godina na leđima, on smatra da još uvijek ima šta ponuditi u klubu i reprezentaciji.

Potvrdio je da će igrati sve dok mu ne bude muka od fudbala.

"Uživam u fudbalu i još uvijek se smatram korisnim, kako u klubu tako i u nacionalnom timu. Ja ću donijeti odluku kada to budem želio", rekao je Ronaldo i dodao je:

"Ako mi se bude igralo, igrat ću još, a kada ne budem želio, povući ću se", rekao je Cristiano Ronaldo.

CR je tokom igračke karijere nastupao za Sporting, Manchester United, Real Madrid i Juventus, te je zabio nevjerovatnih 692 golova u 929 utakmica.

Oglasi

Za reprezentaciju Portugala nastupio je 185 puta i postigao je 115 golova.

Cristiano 'zaprijetio' Makedoncima: "Nas nećete proći, Svjetsko prvenstvo ne može bez Portugala"

Fudbalska reprezentacija Portugala sutra će na stadionu Dragao u Portu dočekati Sjevernu Makedoniju u utakmici baraža koja će odlučiti putnika na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Portugalci su u ovom meču apsolutni favoriti. Sjevernoj Makedoniji se daju male šanse za prolaz dalje, ali nakon što su na nevjerovatan način izbacili velikog favorita Italiju, niko ih više tek tako ne otpisuje.

Kapiten Portugala Cristiano Ronaldo uvjeren je kako će Portugal ići na Svjetsko prvenstvo i da je sutrašnji meč za njih kao finale Svjetskog prvenstva.

"Sutra je za nas finale i spremni smo. Jesmo li favoriti? Ja sebe uvijek smatram favoritom, kod kuće ili na strani. Znamo da nas pobjeda vodi na Svjetski prvenstvo. Imamo veliku odgovornost da dobijemo ovaj meč", rekao je Ronaldo.

Pohvalio je Sjevernu Makedoniju, ali tvrdi da protiv Portugala iznenađenja neće biti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iznenadili su u dosta utakmica, ali uvjeren sam da nas neće. Portugal će pobijediti i otići na Svjetsko prvenstvo", istakao je Ronaldo i zaključio je:

"Svjetsko prvenstvo se ne može igrati bez Portugala. Moram reći da smo pravi tim i niko se ne izdvaja", rekao je CR.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

davide.azzurri
Ne rise molim te
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi