Cristiano Ronaldo stao pred novinare i objasnio zašto je plakao: "Nije me to dirnulo, nego..."

Promašio penal protiv Slovenije

Cristiano Ronaldo stao pred novinare i objasnio zašto je plakao: "Nije me to dirnulo, nego..."

Eldar Ganibegović

Portugal je uspio izboriti četvrtfinale Evropskog prvenstva, no u utakmici osmine finala sinoć protiv Slovenije ponovo smo vidjeli suze Cristiana Ronalda. Objasnio je zašto je plakao.

U okviru osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj, sinoć su se sastale selekcije Portugala i Slovenije.

Nakon 90 i 120 minuta nije bilo pogodaka, da bi onda u raspucavanju bolji bio Portugal s 3:0 i prošao dalje.

Najbolju priliku su prvaci Evrope iz 2016. godine imali u produžecima kada je sviran penal, za koji je odgovornost preuzeo Cristiano Ronaldo.

Fudbaler Al-Nassra nije uspio pogoditi. Jan Oblak je pročitao njegovu namjeru i odbranio mu udarac s 11 metara.

Očigledno je bilo da je ovaj promašaj jako teško pao Cristianu Ronaldu, a najbolje se to vidjeli u pauzi između dva produžetka.

Oglasi

Naime, u kratkoj pauzi Cristiano Ronaldo je plakao kao malo dijete, ali nakon utakmice je objasnio zašto je plakao.

Iako mnogi kažu da mu je bitna samo lična statistika i da je veliki egocentrik, prema njegovim riječima, razlozi su drugačiji.

"Ovo će biti moj poslednji EURO, sigurno... naravno", započeo je Ronaldo, pa nastavio:

"Ali mene ovo ne dira, dirnut sam entuzijazamom. Žao mi je navijača. Uvijek ću dati sve od sebe za ovaj dres, bilo da mi nedostaje ili ne. I radit ću ovo cijeli život. Morate preuzeti odgovornost".

🚨🇵🇹 𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆! Cristiano Ronaldo: “This will be my last Euro, for sure… of course”. “But I’m not moved by this, I’m...

Posted by Fabrizio Romano on Monday, July 1, 2024
Oglasi

Podsjetimo, u raspucavanju je Cristiano Ronaldo također šutirao. Postigao je gol, ali je Jan Oblak bio jako blizu toga da mu odbrani udarac.

Ovo je za Cristiana Ronalda rekordno šesto Evropsko prvenstvo, nakon što je nastupio na svakom od 2004. godine kada je s Portugalom kao mladić izgubio u finalu od Grčke na domaćem terenu.

Godine 2016. osvojio je titulu u Francuskoj, a sada juri da postane prvi igrač koji je postigao gol na šest različitih prvenstava Evrope.

Portugal će u četvrtfinalu za protivnika imati Francusku koja je jučer izbacila Belgiju, pa Ronaldo neće imati nimalo lagan zadatak.

Volksparkstadion u Hamburgu će petog jula od 21:00 sati biti domaćin utakmice Portugala i Francuske koja će biti repriza finala iz 2016. godine.

Top Komentari

velaMo
Plakao je jer nije najstariji strijelac na EP.može on laprdat kolko hoće?a i da bude na svakom bar jednom
0 0
Sajaga
Miss it or not, u smislu promasio ili ne penal, uvijek ce dati sve od sebe, nema veze sa ne dostajanjem botovi moji od "novinara".
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije