Portugalci bijesni kada su vidjeli kako je ugledni BBC ismijavao Ronalda nakon promašenog penala

Detalj koji je postao glavna tema

Portugalci bijesni kada su vidjeli kako je ugledni BBC ismijavao Ronalda nakon promašenog penala

Endin Čaušević

Portugal je uz dosta muke nakon penala pobijedio Sloveniju i plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. U centru pažnje našao se Cristiano Ronaldo koji je u prvom produžetku promašio penal, a zbog toga ga je ismijavao i ugledni BBC.

Portugalci su bili apsolutni favoriti pred večerašnji okršaj sa Slovenijom koju su mnogi već ranije otpisali.

Međutim, Slovenci su odigrali nevjerovatnu utakmicu iznad svojih mogućnosti, te su ostavili srce na terenu, ali to nažalost nije bilo dovoljno da naprave senzaciju neviđenih razmjera.

Iako su se Slovenci uspjeli odbraniti u 120 minuta igre i čak imati zicer za pobjedu na kraju je Portugal uspio u penal seriji na krilima sjajnog golmana Dioga Coste da dođe do plasmana u narednu rundu.

Jedan od tragičara večeras je mogao biti Cristiano Ronaldo koji se ispromašivao u regularnom dijelu meča, a u prvom produžetku čak je promašio penal.

Portugalci su došli do penala u finišu prvog produžetka i Ronaldo je bio taj koji je namjestio loptu na bijelu tačku, no Jan Oblak je to fantastično odbranio.

Oglasi

Ronaldu je promašaj teško pao zbog čega je čak i plakao u pauzi između dva produžetka, ali uspio je da se presabere.

No, ono što je posebno zanimljivo jeste da je i ugledni BBC tokom prenosa odlučio da ismijava Ronalda i to nakon promašenog penala.

"Misstiano Penaldo", pisalo je u donjem uglu ekrana tokom prenosa večerašnjeg meča na BBC-u.

Oglasi

Naravno, nije dugo trebalo da taj detalj postane glavna tema na društvenim mrežama, te su Ronaldovi fanovi i navijači Portugala užasnuti što je tako ugledna televizija odlučila da ismijava jednog od najboljih igrača svih vremena.

No, Ronaldo je na kraju s osmijehom mogao da napusti teren i pokazao je kakvu hrabrost ima jer je u penal seriji on ponovo prvi uzeo loptu.

Ovaj put Ronaldo je pogodio mrežu Slovenije, a to su još uradili Bruno Fernandes i Bernardo Silva što je bilo dovoljno Portugalu da pobijedi s obzirom da su Slovenci promašili čak tri penala.

Portugal sada u četvrtfinalu čeka pravi ispit i veliki derbi jer će igrati protiv Francuske koja je danas s minimalnih 1:0 pobijedila Belgiju.

Utakmica Portugala i Belgije igra se već u petak s početkom u 21 sat u Hamburgu.

Top Komentari

Nije.bitno
A njihovi puleni ?
0 0
Ecosport
Hahahahahaha Misstiano
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije