Santosu se crno piše ako Portugal izgubi: Ronaldova reakcija nakon gola Maroka je sve rekla

Ponovo je na klupi

Santosu se crno piše ako Portugal izgubi: Ronaldova reakcija nakon gola Maroka je sve rekla

S. Mlaćo
Maroko nakon prvog dijela vodi 1:0 protiv Portugala, a u centru pažnje je ponovo Cristiano Ronaldo.

Zanimljiv je to bio meč u prvom dijelu, a pred sami kraj Marokanci su poveli i imaju razloga za zadovoljstvo.

Portugalci tuguju, ali nadaju se preokretu.

Cristiano Ronaldo je ostao na klupi, što je naravno iznenadilo mnoge, no tako je bilo i prošli meč, a šansu je dobio početkom drugog dijela.

Kada su Marokanci poveli, kamere su naravno u centar pažnje 'stavile' Ronalda.

Oglasi

Njegova reakcija je rekla dovoljno, svjestan je da će njegovim saigračima biti veoma teško u nastavku meča.

Vodeći gol za Maroko postigao je Youssef En Nesyri koji je skočio visoko u 42. minuti, a onda glavom loptu poslao u mrežu Coste koji je loše procijenio situaciju i odletio u prazno.

Nedugo nakon toga, Portugalci su imali veliku šansu, a prečku je pogodio Bruno Fernandes.

Nedavno su se pojavile informacije da Ronaldo želi napustiti reprezentaciju, što sigurno nije dobro za svlačionicu selektora Fernanda Santosa.

Pokušali su iz portugalskog saveza odgovoriti demantom kako se ništa nije desilo i kako se Ronlado ponaša baš onako kako se jedan kapiten treba ponašati.

Oglasi

Međutim na njihov demant i mediji iz Portugala su objavili demant, te su ih optužili da lažu, te da sakrivaju prave informacije i istinu.

Potom su Portugalci "bacili u vatru" selektora Fernanda Santosa koji je izjavio da se desio razgovor sa Ronaldom, ali da je sve mirno završilo.

Pokušao je tako Santos smiriti situaciju pred utakmicu sa Marokom, ali čini se da ni njemu to nije pošlo za rukom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon svega konačno se oglasio i Cristiano Ronaldo, te je odlučio da pošalje jasnu poruku novinarima, ali i navijačima u Portugalu.

"Postoji Svjetsko prvenstvo koje je Portugal već osvojio, ono od navijača. Podrška koju imamo od strane Portugalaca i ne samo njih ovdje u Kataru, tako daleko od naše domovine je nevjerovatna. Nastavite nas podržavati u dobrim i lošim vremenima, a mi ćemo uraditi sve da vam to vratimo pobjedama! Naprijed Portugal", napisao je Ronaldo na svom zvaničnom Twitter nalogu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi