Cristiano Ronaldo poslao poruku svojim kritičarima

Najbolji igrač svijeta za 2016. godinu

Cristiano Ronaldo poslao poruku svojim kritičarima

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo sinoć je u izboru FIFA-e proglašen za najboljeg fudbalera na svijetu za 2016. godinu.

Ronaldo iza sebe ima sjajnu godinu u kojoj je postao prvak Evrope sa selekcijom Portugala, te je s Real Madridom osvojio titulu Lige prvaka. Portugalac je ubjedljivo slavio ispred Lionela Messija i Antoinea Griezmanna.

Nakon što je završena ceremonija FIFA-ine dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta u Cirihu Ronaldo je dao zanimljivu izjavu za španske mediji. Fudbaler Real Madrida izjavio je da je presretan jer je još jednom uspio da ušutka sve svoje "hejtere".

"Bilo je mnogo sumnji u mene, mnogo prljavih radnji kako bi me zaustavili, ali nisu uspjeli. Žele da me udare sa svih strana, ali istina je da sam ja najbolji na svijetu. Još jednom sam začepio usta svim svojim kritičarima", rekao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, Ronaldo je krajem prošle godine osvojio svoju četvrtu Zlatnu loptu jer je izabran za najboljeg igrača svijeta za 2016. godinu u izboru France Footballa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi