Prijetnje, ucjena i skrivanje istine o Cristianu Ronaldu
Portugalski as našao se na žestokom udaru nakon što se uhvatio za međunožje nakon utakmice protiv Al Hilala (Foto: Screenshot)

Advokatica dobila brojne prijetnje

Prijetnje, ucjena i skrivanje istine o Cristianu Ronaldu

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) napravio je poprilično nepromišljen potez prema navijačima nakon utakmice prvenstva Saudijske Arabije između Al Hilala i Al Nassra. Navijači domaćeg tima skandirali su ime Lionela Messija kako bi isprovocirali Portugalca koji se potom uhvatio za međunožje i izazvao je ozbiljan skandal. Po zakonima Saudijske Arabije zbog toga bi mogao biti protjeran iz države, no nakon objave advokatice Nouf Bint Ahmed došlo je do brojnih prijetnji prema njoj.

Cristiano Ronaldo izazvao je veliki incident u Saudijskoj Arabiji. On se nakon meča i poraza Al Nassra od Al Hilala uhvatio za međunožje nakon izlaska s terena i to nakon što su navijači domaćeg tima počeli uzvikivati ime Lionela Messija.

Prema zakonima Saudijske Arabije Portugalac bi mogao biti protjeran iz države zbog ovakvog poteza, no iz Al Nassra tvrde da CR nije imao reakciju prema publici već da ima određenih problema s povredom.

Advokatica Nouf Bint Ahmed zatražila je deportaciju Ronalda iz Saudijske Arabije.

"Ne pratim sport. Čak i ako su gledatelji isprovocirali Ronalda, nije lijepo reagovao. Njegovo ponašanje je zločin. Podnijet ćemo prijavu tužilaštvu", poručila je Bint Ahmed.

Oglasi

Iz Al Nassra su potom demantovali kako je Cristiano išta napravio s namjerom. Tvrde da ima povredu u genitalnom području, a advokatica je dobila brojne prijetnje i ucjene.

Ona je potvrdila da klub pokušava zataškati ovaj incident i to će učiniti nakon ljekarskog pregleda.

"Zakonski on zbog ovog poteza može biti protjeran. Od toga ga može spasiti ljekarski izvještaj. Međutim, javnost itekako sumnja u rezultate pregleda", govori Nouf Bint Ahmed i nastavlja:

"Al Nassr me je kontaktirao i zatražio je da obrišem objavu, ali odbila sam. Prijetili su mi čak i Ronaldovim advokatom i krivičnom prijavom ako ne obrišem sve i ako ne uputim izvinjenje."

"Klub i dalje tvrdi da je nevin i da postoji povreda. Vlastima je predstavljena medicinski izvještaj i ako se zaista radi o povredi on je nevin", poruka je advokatice.

Cristiano će tako vjerovatno proći bez ikakvih sankcija i on je dokaz da se slavom može kupiti sve, pa čak i u poprilično drugačijim sredinama u odnosu na svijet kakav su mnogi navikli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije