Liga prvaka je Ronaldovo takmičenje: Noć kada je ugasio sve snove Wolfsburga

Na današnji dan

Liga prvaka je Ronaldovo takmičenje: Noć kada je ugasio sve snove Wolfsburga

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo apsolutni je vladar Lige prvaka. 

Osim što je ovo takmičenje osvajao već pet puta, u njemu je postavio brojne rekorde, a najbitniji od svih jeste to da je Portugalac najbolji strijelac u historiji elitnog takmičenja s ukupno 140 golova. Drugi je Messi s 15 manje, a zahuktava se borba za treće jer Lewandowski ima 85, a Benzema tri manje.

U sezoni 2015/16. Cristiano Ronaldo je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka i to nakon penala u finalu protiv gradskog rivala Atletico Madrida.

Osmina finala Realu tada je donijela dvomeč s Romom, a obje utakmice slavili su s 2:0. U četvrtfinalu, na papiru, također ih je čekao lagan posao, no nije bilo tako.

Wolfsburg je napravio senzaciju i u prvoj utakmici slavio s 2:0 pogocima Rodrigueza i Arnolda. 

Ipak, da se Kraljevski klub plasira u polufinale pobrinuo se sjajni Cristiano Ronaldo.

U revanšu igranom na današnji dan 2016. godine, Real Madrid je slavio s 3:0, a Portugalac je postigao sva tri pogotka. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, revanš utakmicu četvrtfinala Real Madrid igra i večeras, šest godina kasnije i opet na domaćem terenu. Bez Cristiana Ronalda koji je u Manchester Unitedu, Real ima znatno lakši posao jer brani prednost od 3:1 iz prve utakmice protiv Chelseaja.

Meč je na rasporedu od 21 sat, a u istom terminu igra se i duel Bayerna i Villarreala (0:1).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi