Cristiano Ronaldo je na pragu obaranja novog rekorda, ali problem mu pravi stari rival iz Barcelone

Luis Suarez na istom putu

Cristiano Ronaldo je na pragu obaranja novog rekorda, ali problem mu pravi stari rival iz Barcelone

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Cristiano Ronaldo je već porušio brojne rekorde u Saudijskoj Arabiji. Sada je na putu ka još jednom, ali sve bi mu mogao pokvariti stari rival iz Barcelone. 

S 26 pogodaka je Cristiano Ronaldo trenutno najbolji strijelac Saudi Pro lige i po svemu sudeći će biti najbolji i na kraju sezone.

Prvi pratioc je Aleksandar Mitrović s četiri manje, no napadač Al Hialal se povrijedio i posao Cristianu Ronaldu je na taj način olakšan.

Ukoliko na kraju sezone bude najbolji strijelac lige, Cristiano Ronaldo će tako postaviti još jedan veliki rekord u svjetskom fudbalu.

Naime, Portugalac bi tako postao prvi igrač koji je u dresu četiri različita kluba u četiri države bio najbolji strijelac lige.

S 31 golom u Manchester Unitedu je bio najbolji strijelac Premiershipa 2008. godine, da bi onda tri puta u dresu Real Madrida bio najbolji strijelac Primere.

Oglasi

Godine 2021. je s 29 golova u dresu Juventusa bio najbolji strijelac u Seriji A, a sada, tri godine kasnije, ima šansu da ponovo ponese epitet najboljeg strijelca jedne lige.

Luis Suarez mu kvari sve?

Međutim, Cristiano Ronaldo nije jedini koji juri sličan rekord. U trci za njim je i Luis Suarez koji trenutno nastupa za Inter Miami.

Urugvajski napadač je dobro počeo sezonu u MLS-u i postigao je pet pogodaka na sedam nastupa za ekipu s Floride.

Podsjetimo, Suarez je 2010. godine bio najbolji strijelac Eredivizije u dresu Ajaxa, a četiri godine kasnije i Premiershipa u dresu Liverpoola.

To mu je donijelo transfer u Barcelonu u čijem je dresu 2016. godine bio najbolji strijelac španske La Lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi