Čovjek iz sjene zaslužan je za sve što je Ronaldo ostvario - Bez njega ništa ne bilo isto
Ricardo Regufe već godinama unazad ima ulogu ličnog menadžera Cristiana Ronalda i brine se o svim poslovima koje vodi portugalski as (Foto: Instagram)

Ricky Regufe je čovjek bez kojeg ništa ne može proći

Čovjek iz sjene zaslužan je za sve što je Ronaldo ostvario - Bez njega ništa ne bilo isto

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) čovjek je koji je već dvije decenije u centru pažnje širom svijeta. Legendarni Portugalac uspio je stvoriti istinsko poslovno carstvo i vjerovatno je najpopularnijih fudbaler svih vremena.

Cristiano Ronaldo karijeru je odlučio nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Potpisao je ugovor od 500 miliona eura i tako je zaokružio jednu veliku karijeru.

Ronaldo se pred prelazak u Saudijsku Arabiju odlučio rastati s dugogodišnjim menadžerom Jorgeom Mendesom. Čuveni agent je nije bio zadovoljan Cristianovim odlukama iz prethodnog perioda i došlo je do raskida saradnje nakon dvije decenije zajedničkog djelovanja.

Međutim, CR je i bez Mendesa uvijek imao čvrstu zaleđinu. Jedan čovjek je od početka karijere uz njega, a radi se o 43-godišnjem Ricardu Regufeu.

Regufe ima ulogu ličnog asistenta (menadžera) portugalske zvijezde, koji mu je i veliki prijatelj. Sarađuju još od 2003. godine i postali su nerazdvojni.

Oglasi

Gdje god da je Ronaldo tu je i popularni Ricky. Regufe je i sam pokušao postati fudbaler, ali je odustao u 21. godini te se posvetio karijeri u sportskom marketingu.

To mu se isplatilo. Nike ga je angažovao za poslove u Portugalu i svakako mu je najveći posao kojeg je završio Ronaldov potpis za ovu američku kompaniju.

"Raditi u 21. godini za Nike bilo je ispunjenje sna. Znao sam da će mi to promijeniti život. Dvije godine kasnije sam potpisao najboljeg igrača svih vremena", rekao je Regufe i dodao je:

"Taj trenutak je zauvijek promijenio kompaniju Nike, CR-a i mene. Imali smo nevjerovatnu saradnju punih 18 godina i dosta sam naučio. Ne postoje granice u takvoj kompaniji".

Oglasi

Pored posla za ovu slavnu kompaniju Ricky je vodio Ronaldove brojne poslove. Postao je njegova desna ruka i nerazdvojni prijatelj.

Sve što CR poželi, Regufe to ispuni. Na kraju mu je povjerio posao oko prelaska u Al Nassr i definitivno nije zažalio. Došao je ugovor od 500 miliona eura za dvije i po godine.

Dio kolača, navodno oko 30 miliona eura, pripast će i Regufeu. On je tako na pravi način naplatio višegodišnju saradnju s portugalskim asom.

Ipak, ono što je njemu možda i važnije je prijateljstvo s jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Ronaldo samo njemu istinski vjeruje i on ga zasad nikad nije razočarao.

Regufe često zna podijeliti na društvenim mrežama trenutke druženja s Cristianom i nema dileme da ovaj momak ima možda i najbolji posao na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi