Ronaldov saigrač otvoreno rekao šta misli o nenormalnoj plati Portugalca

Zarađuje mnogo više od drugih

Ronaldov saigrač otvoreno rekao šta misli o nenormalnoj plati Portugalca

E. Škorić

Mnogi igrači Al Nassra imaju tu čast i privilegiju da dijele svlačionicu sa jednim od najboljih nogometaša na svijetu, a neki od njih govorili su o tome. Uzbekistanski nogometaš otkrio je i kako ostatak tima reaguje na ogromnu platu koju ima Cristiano Ronaldo u glavnom gradu Saudijske Arabije.

Cristiano Ronaldo odigrao je već četiri službene utakmice za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji i postigao pet golova. Četiri ih je zabio u posljednjoj utakmici protiv Al Wehde u 4:0 pobjedi svog tima. Strijelac hat-tricka tradicionalno može sa sobom ponijeti sretnu loptu, a to je učinio i Portugalac koji je dodatno tražio od sudije da mu istu potpiše.

38-godišnjak je više od mjesec dana igrač kluba iz glavnog grada Saudijske Arabije, pa njegovi saigrači iznose prva iskustva u kontaktu s nogometnom legendom. To je na stranicama portala "Bombardir.ru" učinio Jaloliddin Masharipov, vezni igrač Al Nassra.

"Ronaldo je stupio u kontakt s timom od prvog dana. Nema problema s jezikom, lako se sporazumijeva sa svima. S domaćim – na engleskom, jer ga mnogi tečno govore. S Latinima - na španskom. Prati ga prevoditelj i tjelohranitelji. On je popularna osoba pa je poduzeo potrebne mjere opreza".

U Al Nassru su svjesni novca koji je Ronaldu dodijeljen, ali nisu ljubomorni.

"Njegova plata nam nije bitna. Imamo igrače visoke razine u našoj ekipi, ali Ronaldo je jedan od najvećih igrača u historiji nogometa. Naravno, dobiva puno novca, ali zaslužuje ga".

Oglasi

Uzbekistanac ističe važnost Portugalca u timu, koji je svoj mentalitet brzo htio usaditi svojim kolegama. Istaknuo je kako je ovdje došao osvajati trofeje, a to će biti moguće samo ako budu jedna porodica. Odmah je stekao poštovanje svojim stavom, jer je svakog igrača tretirao kao ravnopravnog.

“Znao sam da je Ronaldo vrhunski igrač. Ne morate igrati s njim u istoj ekipi da biste to znali. Njegove nagrade i postignuća govore sami za sebe. Cristiano više nema što dokazivati u nogometu. Sve je dokazao i prije nego što je došao u Al Nassr", kaže Masharipov, koji je još jednom istaknuo da je Portugalac jedan od njih.

Ronaldo je velika zvijezda i Rijadom uglavnom prolazi uz velike mjere zaštite, a sa porodicom živi u luksuznoj vili. On će zaraditi oko 500 miliona eura u 2,5 godine igranja u Saudijskoj Arabiji, a ujedno će kao ambasador pomoći ovoj arapskoj zemlji da organizuje Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Podsjetimo da je u novembru 2022. godine Ronaldo napustio Manchester United nakon prethodnih izjava u eksplozivnom intervjuu koji je dao Piersu Morganu. Negativne stvari koje je izrekao o bivšem menadžeru Etriku ten Hagu koštale su ga raskida ugovora, ali ubrzo je stigla ponuda iz Saudijske Arabije koja nije mogla da se odbije.

Što se tiče nastupa na Mundijalu, 38-godišnjak je s Portugalom igrao u četvrtfinalu, ali je Maroko na kraju bio uspješniji i prošao u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti