Cristiano Ronaldo neće mirno spavati: Ova najava bi mogla promijeniti svijet fudbala
Cristiano Ronaldo je konačno zablistao u Saudijskoj Arabiji i nakon jako loših partija uspio je u posljednjoj utakmici postići četiri pogotka (Foto: EPA)

Al Hilal najavljuje veliki posao

Cristiano Ronaldo neće mirno spavati: Ova najava bi mogla promijeniti svijet fudbala

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) je krajem prošle godine stigao u Saudijsku Arabiju i potpisao je najveći ugovor u historiji fudbala. Njemu je ekipa Al Nassra dala ugovor na dvije i po godine vrijedan 500 miliona eura, a sada u ovoj zemlji prizivaju i dolazak Lionela Messija i da tako nastave dugogodišnje rivalstvo dvojice fudbalskih velikana.

Cristiano Ronaldo vlasnik je najvećeg ugovora u historiji fudbala. Čak pola milijarde eura je izdvojio Al Nassr kako bi doveo legendarnog Portugalca, a potom su počele priče o dolasku i Lionela Messija.

Navodno, Al Hilal je uz pomoć države imao namjeru ponuditi argentinskom čarobnjaku čak 300 miliona eura po sezoni kako bi obukao dres najvećeg kluba Saudijske Arabije.

Da bi njegov tim mogao dobiti veliko pojačanje u liku Lionela Messija nada se i trener Al Hilala Ramon Diaz.

"Dolazak Cristiana Ronalda u Saudijsku Arabiju otvara vrata za dolazak i drugih. Njegovo prisustvo daje nam nadu da će i Lionel Messi uskoro doći ovdje", rekao je Ramon Diaz.

Oglasi

Na ovu temu ranije je govorio i direktor ovog kluba Fahed Al-Mofarij. Prema njegovim riječima ovaj posao nije samo do igrača i kluba već je potrebna podrška vlasti Saudijske Arabije, kao što je to slučaj u transferu Ronalda.

"Sve je identično kao kod potpisa Cristiana Ronalda. Ne radi se o klubu i igraču, već je interesu kompletne države", rekao je Al-Mofarij i dodao je:

"Dolaskom Messija i Ronalda napravio bi se veliki iskorak, ne samo za naš klub, već za kompletnu Saudijsku Arabiju", zaključio je prvi čovjek Al Hilala.

Lionel Messi je već poprilično povezan sa Saudijskom Arabijom. On uzima miliona od ove države kako bi promovisao turizam i svakako da bi u eventualnim pregovorima bogati šeici bili pažljivo saslušani od porodice Messi.

Međutim, Messi je trenutno jako blizu ostanka u PSG-u. Prema informacijama iz Francuske uskoro će biti potvrđeno ostanak Argentinca u Parizu i to za platu od 40-ak miliona eura po sezoni.

Sve bi trebalo uskoro postati službeno. Teško će se desiti da Leo ode u Saudijsku Arabiju u ovom trenutku, ali u budućnosti možda i ne treba odbaciti tu mogućnost ako ponuda bude vrhunska kao što je to slučaj s Ronaldom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije