Pjanić ipak od prve minute!

Napoli i Juventus uskoro počinju finale Kupa Italije

Pjanić ipak od prve minute!

Za otprilike sat vremena na Olimpicu u Rimu počinje dugo očekivano finale Kupa Italije između Napolija i Juventusa. 

Bit će ovo prva borba za trofej u Italiji u vrijeme pandemije Covid 19 a obzirom da se fudbal u ovoj zemlji prije revanš susreta polufinala nije igrao tri mjeseca meč privlači veliku pažnju.

Treneri Genaro Gattuso i Maurizio Sarri odabrali su postave za utakmicu. Ono što nas iz Bosne i Hercegovine svakako interesuje je status Miralema Pjanića. Iako se najavljivalo da bi ga Sarri mogao ostaviti na klupi to se ipak nije desilo. Popularni Mire zauzeo je još jednom svoje mjesto u veznoj liniji Stare dame.

Ni jedan trener nije imao velikih problema s povredama i suspenzijama pa možemo reći da su Gattuso i Sarri mogli računati na najjače snage, ukoliko izuzmemo Kostasa Manolasa s jedne i Gonzala Higuaina s druge strane.

Ovo su postave:

Napoli: Meret, Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui, Fabian, Demme, Zielinski, Callejon, Mertens, Insigne.

Juventus: Buffon; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Pjanić, Matuidi; Douglas Costa, Dybala, Cristiano Ronaldo.

Utakmica počinje od 21.00 sati.

Treba napomenuti i neke novitete koje je uveo Nogometni savez Italije u sklopu medicinskog protokola.

Kapiten pobjedničke ekipe morat će sam preuzeti trofej pobjednika iako je dosadašnja praksa bila da mu isti dodjeli neko od zvaničnika iz Saveza.

Također, novost je i ta da će legenda italijanskog fudbala Christian Vieri prije meča, tokom poluvremena i poslije meča imati uživo obraćanje preko aplikacije Instagram.

Umjesto navijača na tribinama će biti 'lajtšou'.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi