Ronaldo objasnio kako mu je sin reagovao kada je saznao da ga je Manchester United suspendovao

Nije mogao da se načudi

Ronaldo objasnio kako mu je sin reagovao kada je saznao da ga je Manchester United suspendovao

Endin Čaušević

Cijeli fudbalski svijet i dalje bruji o intervjuu kojeg je Cristiano Ronaldo dao Piersu Morganu i koji će ga sigurno "otjerati" iz Manchester Uniteda, a u njemu je on pričao i o tome kako je njegov najstariji sin reagovao kada je čuo da su ga Crveni đavoli suspendovali.

Ronaldo se u Manchester United vratio na ljeto prošle godine iz Juventusa u transferu koji je sve iznenadio. U prvoj sezoni je bio daleko najbolji igrač Uniteda, ali nakon toga za njega se sve preokrenulo.

Nakon što je propustio ljetne pripreme Ronaldo je izgubio status prvotimca kod Erika ten Haga, ali tu nije bio kraj noćne more za njega.

Čini se da je presudila suspenzija koju je Ronaldo dobio nakon što je ljutito otišao u svlačionicu na meču protiv Tottenhama kada je shvatio da neće ulaziti u igru, a sutradan je Ten Hag odlučio da ga suspenduje.

Ronaldo zbog suspenzije nije bio u konkurenciji za derbi protiv Chelseaja što je sve iznenadilo, te je ovu utakmicu odgledao u svom domu.

U ovom intervjuu Ronaldo se prisjetio i tog detalja i otkrio je da ga je tada Ten Hag suspendovao na tri meča, a da je njegovom najstarijem sinu Cristianu Junioru bilo teško shvatiti zašto on nije s ekipom otputovao u London.

Oglasi

"Bit ću iskren i reći da mi je žao što sam otišao sa stadiona, ali isto tako osjećao sam se isprovociranim od strane trenera. Nisam igrač kojem daš šansu tri minute na utakmici, izvini, ali znam koliko mogu dati toj ekipi", počeo je Ronaldo i nastavio.

"Suspendovao me na tri meča. Sjećam se kada sam došao kući sin me pitao zašto ne idem na uakmicu. Objasnio sam mu da sam suspendovan, a on se nasmijao i odgovorio: 'Kako ćete kazniti ako si najbolji igrač na svijetu, kako misliš da ne igraš?'. Rekao sam mu da sam kažnjen zbog toga što se nisam ponašao, ali mi nije vjerovao jer zna kakav sam čovjek".

"Bio sam razočaran zbog toga. Ok, žalim što sam to uradio i izvinio sam se jer niko nije savršen i može da griješi. Ali, suspendovati me na tri utakmice zbog toga je stvarno previše. No, ono što me najviše razočaralo jeste to što su loše pričali o meni na press konferencije. Pokazali su nepoštovanje".

Ono što je najviše imalo odjeka u javnosti jesu velike kritike Ronalda na račun stanja u Manchester Unitedu i činjenici koliko je ovaj klub "zaglavljen" u vremenu dok je tu bio još Sir Alex Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, poručio je da zbog nekih stvari uopšte nema poštovanja prema Ten Hagu i jasno je da se CR na taj način oprostio od Uniteda i da mu Nizozemac sigurno više neće dati šansu da zaigra u dresu tog kluba.

Iz Manchester Uniteda jučer su poručili da su počeli s razmatranjem kako da reaguju nakon što su u klubu pregledali cijeli intervju, a gotovo svi engleski mediji tvrde da će Crveni đavoli sigurno raskinuti ugovor s Portugalcem.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Kako će te suspendirati ka si ti najbolji igrač na svijetu, ovaj živi u prošlosti i iluzijama, kako trenutno igra i ponaša se pitanje bili bio i među prvih 100.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije