Nevjerovatne scene iz Arabije: Cristiano pada na teren i plače kao malo dijete!
Cristiano i Al Nassr bez trofeja ove sezone (Foto: EPA)

Nakon poraza od Al-Hilala

Nevjerovatne scene iz Arabije: Cristiano pada na teren i plače kao malo dijete!

Midhat Šljivak

Al-Hilal je osvajač Kupa Kralja Saudijske Arabije. U nevjerovatnom finalu su boljim izvođenjem penala savladali Al Nassr (1:1) - 5:4.

Nevjerovatan meč odigrali su u finalu Kupa Kralja Al-Hilal i Al Nassr. Bilo je dosta uzbuđenja, sudija Herrera iz Argentine je kartone dijelio šakom i kapom, a na kraju Al-Hilal uzeo još jedan trofej ispred Al Nassra.

Krenulo je odlično po najveći saudijski klub. U sedmoj minuti Aleksandar Mitrović postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nakon gola šanse su se redale s obje strane. Najbliži golu bio je Cristiano Ronaldo, škarice su završile na stativi protivničkog gola.

Na odmor se odlazi vodstvom Al-Hilala od 1:0 uz čak šest žutih kartona. Novi problem za Al Nassr nastao je nakon deset minuta igre u nastavku kada je David Ospina isključen zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

Međutim, Al-Hilal se maksimalno potrudio da sam sebi upropasti noć. Kontroverzni defanzivac ovog tima Al Bulayhi dobija direktan crveni karton zbog udaranja protivnika, a već nekoliko sekundi kasnije Yahya postiže gol za izjednačenje rezultata na 1:1.

Oglasi

Al-Hilal u 90. minuti ostaje s devet igrača na terenu. Koulibaly je dobio drugi žuti karton i morao je pod tuš, no Al Nassr nije ovu prednost uspio iskoristiti.

Dva produžetka nisu donijela pogotke, pa se dobitnik prestižnog pehara odlučivao boljim izvođenjem penala. Al Nassr je na kraju ponovo tužan napustio teren.

Sedam penal serija viđeno je u Džedi. Trojica igrača Al Nassra su promašila, a tragičari su Al Hassan i Al Nemer.

Al-Hilal je tako nakon prvenstva uzeo i Kup Kralja i Cristiano Ronaldo jednostavno ne može do trofeja u Saudijskoj Arabiji.

Novi poraz je teško po legendarnom Portugalcu. On je nakon meča odmah pao na teren u suzama, potom je dugo plakao i na klupi i nevjerovatna je emocija s kojom ovaj 39-godišnjak još uvijek gleda na fudbal.

Kup Kralja finale:

Al-Hilal - Al Nassr 1:1 (5:4p)

Top Komentari

user1676560946
Kako nece plakati od 5 trofeja nije ni jedan uzeo a ima najacu ekipu u Arabiji, jos ovamo nisu igrali Neymar i Savic Milinkovic, klasicna prevara 0 golova Ahliju u 7 utakmica, nek trpa nebitne golove Wahdi, Khlaeju...
2 0
user1620593935
Place on od kada je otisao iz Reala. Nema vise sudija da ga vade
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi