Ovakvog ga nikada nismo vidjeli: Jan Oblak do suza doveo Cristiana Ronalda!

Odbranio mu penal

Ovakvog ga nikada nismo vidjeli: Jan Oblak do suza doveo Cristiana Ronalda!

Endin Čaušević

Portugal i Slovenija igraju trenutno meč osmine finala Evropskog prvenstva, a nakon prvog produžetka u centru pažnje našao se Cristiano Ronaldo koji je počeo plakati nakon što mu je Jan Oblak odbranio penal.

Sloveniju su svi otpisali pred ovaj meč jer je Portugal bio apsolutni favorit, ali su Slovenci odigrali sjajnih 90 minuta uspjeli da se odbrane.

Portugal nije našao put do mreže Slovenije u regularnom dijelu meča, te je utakmica otišla u produžetke.

U samom finišu prvog produžetka Portugalci su dobili penal kada je Diogo Jota srušen u kaznenom prostoru.

Odgovornost je preuzeo Cristiano Ronaldo koji je namjestio loptu na bijelu tačku, ali je Jan Oblak sjajno zaustavio njegov udarac i ostavio Slovence u životu.

Ovaj promašaj je Ronaldu itekako teško pao jer Portugalca u takvom stanju nikada ranije nismo vidjeli.

Naime, tokom kratke pauze između produžetaka Ronaldo je plakao kao malo dijete zbog promašenog penala dok su ga ostali saigrači pokušali utješiti.

[twitter]https://x.com/TransferSector/status/1807886184124932310[/twitter]

Iako je riječ o jednom od najvećih igrača svih vremena na kraju je i on pokazao da je samo čovjek od krvi i mesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi