Bacanje na glavu za svaku loptu i poderana koljena - Slovenci su objasnili šta je grb reprezentacije
Nevjerovatna igra Slovenije (Foto: EPA)

Nevjerovatna borba izabranika Matjaža Keka

Bacanje na glavu za svaku loptu i poderana koljena - Slovenci su objasnili šta je grb reprezentacije

Midhat Šljivak

Portugal i Slovenija će igrati produžetke u osmini finala Evropskog prvenstva nakon što je nakon 90 minuta igre okončano bez golova (0:0).

Nakon 90 minuta igre Portugal nije uspio slomiti otpor nevjerovatnih Slovenaca koje s klupe predvodi fenomenalni Matjaž Kek.

Portugal je dominirao od prve minute ovog meča. Konstantno su ispred gola Jana Oblaka, no Slovenci im nisu dopustili one izrazite šanse da bi poveli.

Defanzivno su Kekovi 'ratnici' stajali čudesno. Portugal nije imao nikakvog rješenja, a prva zvijezda Cristiano Ronaldo je pucao od frustracije.

Kek se odlučio je na potpunu defanzivu i pokušaje iz kontri. U dva navrata je Benjamin Šeško mogao postići gol, ali nije uspio završiti dvije jako dobre istrčane kontre.

Uspjeli su večera Slovenci potpuno iz takta izbaciti Cristiana Ronalda. Barem 10 puta je legendarni napadač pao u kaznenom prostoru i tražio je penal, no Daniele Orsato nije nasjeo na njegove pokušaje.

Oglasi

Na kraju je Slovenija u 90 minuta uspjela sačuvati svoju mrežu. Bacali su se na glavu za svaku loptu, nisu štedili koljena i pokazali su mnogima kako se poštuje grb nacionalnog tima.

Ako je neko na ovom prvenstvu Evrope zaslužio da napravi iznenađenje to su definitivno Slovenci.

Ovo je još jedna trenerska magistratura nestvarnog Matjaža Keka. Nakon ovog prvenstva moći će birati gdje želi raditi.

Vidjet ćemo hoće li u dodatnih 30 minuta ili eventualno na penale Slovenija uspjeti eliminisati veliki Portugal.

Oglasi

Treba svakako napomenuti da je će pobjednik ovog duela u četvrtfinalu igrati protiv Francuske koja je uz dosta sreće pobijedila Belgiju s 1:0.

Timovi su večerašnji meč počeli u ovim sastavima:

Portugal: Costa, Cancelo, Dias, pepe, Mendes, Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao, Ronaldo.

Slovenija: Oblak, Balkovec, Bijol, Drkušić, Karničnik, Mlakar, Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Šporar, Šeško.

Top Komentari

adointer
Nasi se uvijek porede sa slovencima a ljudi konstantno bolji od nas u svemu
2 0
struja
Kakav grb?poplizam .To je borba za licnu promociju i bolju zaradu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi