Konačno iz Al Nassra progovorili o Cristianu Ronaldu

Portugalac će napraviti nevjerovatan transfer?

Konačno iz Al Nassra progovorili o Cristianu Ronaldu

Samir Mlaćo
Cristiano Ronaldo se nedavno oprostio od Svjetskog prvenstva, a sada trenira sa Real Madridom.

Čini se samo kratko, iako su se pojavile špekulacije da bi Ronaldo mogao drugi dio sezone nositi dres Kraljeva.

Čuveni Portugalac se smatra najboljim igračem u historiji Real te ja sa 450 postignutih golova u periodu od 2009. do 2018. godine postao najbolji strijelac kraljevskog kluba ikada.

Ovaj 37-godišnjak na stolu ima  ekonomski primamljivu ponudu kluba Al-Nassr iz Saudijske Arabije, ali iz tog kluba šute na ove informacije.

Marca je nedavno objavila da je sve završeno i da Ronaldo potpisuje 1. januara, a po prvi na ovu temu govorio je trener Al Nassra Rudi Garcia. Bio je tajanstven, ali nije demantovao kompletnu priču. Čak naprotiv.

"Ako me želite pitati za Ronalda, odmah ću vam reći. Znate me, ne govorim o toj priči. Pričekajmo, uskoro nam počinje prvenstvo“, rekao je Garcia.

Oglasi

Ronaldo je prije skoro mjesec dana raskinuo saradnju sa Manchester Unitedom, a ukoliko ode u Saudijsku Arabiju biće to najveći potpis u historiji nogometa.

Prema nekim informacijama Saudijci su Ronaldu spremni ponuditi platu od čak milijardu i 200 miliona eura za trogodišnji ugovor što se čini nevjerovatnim.

To bi značilo da bi Ronaldo dnevno zarađivao 1.095.890 eura, a po minuti bi bio plaćen sa vrtoglavih 761 eura.

Najpopularniji fudbaler današnjice je u čuvenom intervju datom Piersu Morganu sam priznao da je od ranije postojala ponuda iz Saudijske Arabije od 500 miliona. Sada su se Saudijci vratili sa još više novca i vjeruju da će realizovati istinsku transfer bombu.

Ipak, sam Morgan je nešto kasnije rekao da je teško očekivati ovaj transfer, te da Portugalac želi da igra u Evropi i najveća takmičenja.

Kako su engleski mediji jučer prenijeli, Ronaldo je na meti Chelseaja nakon što je tešku povredu zadobio Armando Broja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On se povrijedio na utakmici protiv Aston Ville i sada je ideja Chelseaja da dovede Ronalda ponovo oživjela.

Oni žele iskoristiti činjenicu da je Ronaldo slobodan igrač i željan nastaviti igrati na najvećem nivou, odnosno u Ligi prvaka.

Top Komentari

Koji paćenik mati draga,okači kopačke o klin yebeni penaldo,vidiš da te nijedan europski ozbiljan klub neće.Ili idi tamo s našim pjanketom uživaj u lovi
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi