Ronaldo prikazan na klupi na FIFA-inoj ceremoniji

Portugalac nije bio nominovan

Ronaldo prikazan na klupi na FIFA-inoj ceremoniji

Eldar Ganibegović

Sinoć je u Parizu održana ceremonija na kojoj je FIFA dodijelila nagrade The Best u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i podijelila druge važne nagrade i priznanja. Način na koji je prikazan Cristiano Ronaldo mnogi smatraju odvratnim i ponižavajućim.

Lionel Messi je osvojio nagradu The Best po drugi put u svojoj karijeri, a u konkurenciji su bili još nominovani Kylian Mbappe i Karim Benzema.

Portugalac Cristiano Ronaldo nije, dakle, bio nominovan za ovu nagradu, a po prvi put od 2007. godine nije se našao u idealnom timu godine.

Kontroverzan momenat desio se tokom događaja u Parizu, a vezan je upravo za Ronalda: na slikama koje su prikazivale na velikom ekranu Cristiano Ronaldo se pojavio kako sjedi na klupi za rezerve. 

Odmah nakon što su to primijetili, fanovi su preplavili društvene mreže, nazvavši to nepoštovanjem prema petostrukom osvajaču Zlatne lopte.

"Opet je bilo nepoštovanje prema Ronald", napisao je jedan navijač. "Usput, ovo nije prvi put da FIFA pokazuje nepoštovanje prema Ronaldu", napisao je drugi.

Oglasi

"FIFA se uopšte ne reklamira nepoštovanjem legende kao što je Ronaldo. Bilo je mnogo drugih snimaka na kojima je on, zašto prikazati onaj na kojem sjedi na klupi?", pita se treći.

"Odvratna slika, zar da se ovako ponižava jedan od najvećih svih vremena", samo je još jedan od komentara.

[twitter]https://twitter.com/MbappeStyx/status/1630311068013670401?s=20[/twitter]

Inače, Cristiano Ronaldo kao kapiten Portugala uopšte nije glasao u ovogodišnjem izboru, te je to prepustio svom reprezentativnom saigraču i velikom prijatelju Pepeu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na taj se način Ronaldo distancirao od izbora, a mnogi upravo to tumače kao razlog FIFA-ine "osvete" u vidu fotografije na kojoj sjedi na klupi za rezervne igrače.

U timu godine našli su se: Thibaut Courtois - Joao Cancelo, Achraf Hakimi, Virgil van Dijk - Casemiro, Kevin de Bruyne, Luka Modrić - Karim Benzema, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi