Cristiano Ronaldo večeras stiže Maldinija, ispred njega još samo Iker Casillas

Portugalac igra 174. evropsku utakmicu

Cristiano Ronaldo večeras stiže Maldinija, ispred njega još samo Iker Casillas

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras igraju u gostima protiv Lokomotiva iz Moskve u okviru četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Stara dama se nalazi na prvom mjestu nakon tri odigrane utakmice sa sedam bodova koliko ima i drugoplasirani Atletico Madrid. Juve večeras u Moskvi ide na pobjedu, a Maurizio Sarri na teren je poslao skoro najjači sastav.

Od prve minute večeras će igrati i Cristiano Ronaldo koji će tako izjednačiti rekord legendarnog Paola Maldinija. Naime, Maldini je u svojoj bogatoj karijeri odigrao 174 evropske utakmice pod okriljem UEFA-e, a Ronaldo će izjednačiti večeras taj rekord.

Ispred portugalskog igrača sada je trenutno njegov nekadašnji saigrači iz Real Madrida, Iker Casillas, koji je odigrao 188 utakmica u Evropi nastupajući za Real i Porto.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldo je u dosašnjoj karijeri igrao većinom Ligu prvaka, ali ima još nastupe u Kupu UEFA i Super Kupu Evrope. Portugalac je evropske mečeve igrao sa Sportingom, Manchester Unitedom, Real Madridom i Juventusom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi