Ronaldo se oglasio i sve pojasnio: Govorio o Zlatnoj lopti i Messiju

Nije došao u Pariz

Ronaldo se oglasio i sve pojasnio: Govorio o Zlatnoj lopti i Messiju

E. Škorić

Cristiano Ronaldo večeras neće prisustvovati gala večeri u Parizu gdje će se izabrati najbolji nogometaš svijeta za 2021. godinu.

Ronaldo nije u užem izboru, a najizvjesniji pobjednik bit će njegov vječni rival Lionel Messi. Osim Argentinca, glavni kandidati su Karim Benzema i Robert Lewandowski.

Ronaldo je ljut nakon što je Pascal Ferre, urednik France Footballa, rekao da je Portugalčeva jedina ambicija da završi karijeru sa što više zlatnih lopti i da bude bolji od Messija.

"Današnji ishod objašnjava prošlosedmičnu izjavu Pascala Ferrea, kada je rekao da sam mu povjerio da mi je jedina ambicija da završim karijeru sa više zlatnih lopti od Lionela Messija. Lagao je, koristio je moje ime da promoviše sebe i medij za koji radi.Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu ovako prestižne nagrade može da laže na ovaj način, u apsolutnom nepoštovanju prema nekome ko je oduvijek poštovao 'France Football' i Zlatnu loptu. I danas je ponovo lagao, pravdajući moje odsustvo sa Gala navodnim karantinom koji nema razloga da postoji", saopštio je Ronaldo, dodavši:

"Uvijek želim da čestitam onima koji pobjeđuju, u okviru sportskog duha i fair-playa koji su vodili moju karijeru od početka, i to radim jer nikada nisam protiv nikoga. Uvijek pobjeđujem za sebe i za klubove koje predstavljam, pobjeđujem za sebe i za one koji me vole. Nikoga drugog ne pobjeđujem".

"Najveća ambicija u mojoj karijeri je osvajanje državnih i međunarodnih titula za klubove koje predstavljam i za reprezentaciju moje zemlje. Najveća ambicija u mojoj karijeri je da budem dobar primjer svima koji jesu ili žele da budu profesionalni fudbaleri. Najveća ambicija u mojoj karijeri je da svoje ime ostavim zapisano zlatnim slovima u istoriji svjetskog fudbala", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je u karijeri pet puta osvajao Zlatnu loptu, a njegov vječni rival Messi ima jednu više, možda i dvije ako večeras dobije nagradu, kao što se danima špekuliše.

Top Komentari

Mesic
Najdrazi igrac na svijetu mi je upravo Ronaldo zbog stvari sto je radio u Realu jer sam veliki navijac tog kluba al' druze ne seri ako su se svi pojavili pa pojavi se ****no i ti pa makar bio 2 3 5 10 realno vise nije ni za top 10 kamoli top 3 postao je samo ****ni napadac ne neko ko pravi razliku .u ovim godinama ovo sto je on je vrh al imaj granicu i priznaj sam sebi da postoje bolji.
12 4
CD84
Strasan igrac al papak jos veci!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi