Crna Gora bez baraža

Kvalifikacije za SP

Crna Gora bez baraža

Adnan Beganović

Crnogorska rukometna reprezentacija poražena je u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od Grčke (26:29) pa je tako ostala bez ikakvih izgleda za baraž, u koji će ići Grci.

U talijanskom Alcamu, Crna Gora koju s klupe predvodi bh. stručnjak Kasim Kamenica izgubila je sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. U susretu koji je praktično odlučivao o putniku u baraž Crnogorci su poraženi od Grčke, koja je i u prvom susretu slavila protiv Italije pa je tako izborila nastup u baražu. Crnogorci danas sa Italijom igraju utakmicu za prestiž.

Fahrudin Melić igrač našeg šampiona, Bosna BH Gasa, u porazu Crne Gore od Grčke, postigao je tri pogotka, dok njegov klupski i reprezentativni saigrač Petar Kapisoda nije se upisao u listu strijelaca.

Kvalifikacije za SP:
Crna Gora - Grčka 26:29
Grčka - Italija 34:22
Danas igraju Italija i Crna Gora.

Poredak:
Grčka 4, Crna Gora 0, Italija 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.