Crna Gora opet bolja od BiH

Prijateljska utakmica

Crna Gora opet bolja od BiH

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Baru drugi put u dva dana poražena od Crne Gore (29:28).

Naš rukometni nacionalni tim i večeras je doživio poraz u duelu sa Crnom Gorom. Izabranici Kasima Kamenice večeras su slavili sa 29:28, dok su sinoć pobijedili sa 6 golova razlike (37:31).

Utakmica je bila jako zanimljiva i neizvjesna do samog kraja. Prvo poluvrijeme Crna Gora dobila je sa 15:14, dok je drugi dio završio bez pobjednika (14:14).

Igrač uztakmice bio je golman crnogorske reprezentacije Stojanović koji je imao čak 23 uspješne intervencije.

U redovima naše reprezentacije najefikasniji su bili Stojanović i Toromanović sa po 7 postignutih pogodaka, dok su kod Crne Gore Osmajić sa 7 i Marković sa 5 postignutih golova bili najučinkovitiji.

Ova dva susreta sa Crnom Gorom ujedno su bile i dvije jedine provjere za bh. reprezentativce pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj 2011. godine koje se igraju u Finskoj.

Selektor Vojislav Rađa poslije utakmica je izjavio: "Zadovoljan sam urađenim u Crnoj Gori. Puno sam zadovoljnjiji drugom utakmicom, naročito u fazi odbrane. Večeras je reprezntacija Crne Gore imala fenomenalnog golmana Stojanovića koji nam je bio najveća prepreka do pobjede. Međutim, utakmice sa Crnom Gorom su nam pokazale šta trebamo ispraviti prije puta u Finsku. Naš glavni cilj je kvalifikacioni turnir u Finskoj, te utakmice sa Finskom, Velikom Britanijom i reprezentacijom Rumunije."

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 29:28 (15:14)
BAR - Sportska dvorana Topolica. Gledalaca 1600. Sudije: Nikolic – Stojkovic (SRB). Isključenja: Crna Gora 10 minuta, Bi H 10 minuta. Sedmerci: Crna Gora 2:1.

Crna Gora: Mijatović, Doknić, Stojanović 23 odbrane, Rakčević 2, Pejović M. 1, Svitlica 1, Melić 2, Marković Z. 5, Osmajić 7, Mrvaljević 4, Roganović, Marković I. 1, Rudović 4, Kapisoda 1, Grbović, Pejović Z., Bakić, Vujović 1.
BIH: Grahovac, Doborac, 4, Martinović, Veselinov, Harmandić 1, Malesević, Sabanović 13 odbrana, Stojanović 8, Terzić 5, Toromanović 7, Halilbegović, Buljugija, Prce, Velić, Vujović 6 odbrana, Jaskić 3, Panić, Pijetlović, Medjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.