Crna Gora slavi Jovetića, Englezi blizu Mundijala
Foto: EPA

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Crna Gora slavi Jovetića, Englezi blizu Mundijala

Engleska je nakon preokreta uspjela savladati Slovačku i doći na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo, s obzirom da se, dva kola do kraja kvalifikacija, nalazi na prvom mjestu u grupi F sa pet bodova više od večerašnjih protivnika.

Ipak, nije dobro počelo za Engleze. Slovaci su "zaledili" Wembley kada je Lobotka u trećoj minuti pogodio za 0:1. Solidno se držala Slovačka sve do izjednačujućeg gola Diera iz 37. minute.

Potpuni preokret Englezima je donio Marcus Rashford u 59. minuti sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora.

U preostalim utakmicama 8. kola grupe F, Slovenija je na svom terenu savladala Litvaniju rezultatom 4:0 zahvaljujući pogocima Iličića sa bijele tačke u 25. i 61., te Verbića iz 82. i Birse u 90. minuti, dok je Škotska na svom terenu sa 2:0 bila bolja od Malte (Berra 9., Griffiths 49.).


Crna Gora je upisala važnu pobjedu i ostala u igri za plasman na Mundijal. Crnogorci se nakon pobjede od 1:0 nad Rumunijom nalaze na trećem mjestu u grupi E sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Danska.

Domaćini su u Podgorici dominirali tokom čitavog susreta, a najbitniji momenat na utakmici desio se u 75. minuti kada je Jovetić sjajno reagovao nakon ubacivanja Marušića i proslijedio loptu u gol za 1:0.


Poljska je stigla do rutinske i ubjedljive pobjede nad Kazahstanom rezultatom 3:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Došli su Poljaci do vodstva već u 11. minuti kada je dobru akciju svoje ekipe krunisao Milik. Poljska je, očekivano, nastavila dominirati, ali se na drugi gol čekalo sve do 74. minute kada je Glik pogodio za 2:0. 

Konačnih 3:0 postavio je Robert Lewandowski udarcem s bijele tačke u 85. minuti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi