Crna Gora slavi: Rukometašice Budućnosti prvakinje Evrope

Morača proključala

Crna Gora slavi: Rukometašice Budućnosti prvakinje Evrope

A. Beganović

Crna Gora večeras slavi. Naime, rukometašice Budućnosti iz Podgorice po prvi put u svojoj bogatoj historiji osvojile su titulu prvakinja Evrope.

U revanš susretu finala Lige prvaka u ispunjenoj Morači rukometašice Budućnosti rezultatom 27:25 savladale su mađarski Gyori, te su tako zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima (prvi susret Mađarice dobile 29:27) došle do titule najbolje evropske ekipe.

Večerašnji susret i nije bio toliko kvalitetan, šro je i sasvim razumljivo s obzirom na važnost istog.

Budućnost je nošena frenetičnom podrškom s tribina na kojima je bilo više od 6.000 gledalaca, većim dijelom susreta bila u prednosti, no konačan pobjednik odlučen je u posljednjim momentima.

Na odmor su izabranice Dragana Adžića otišle sa golom viška (13:12), a sredinom drugog dijela imale su prednost od četiri gola (24:20).

Međutim, gošće iz Mađarske nisu se predavale i ubrzo su uhvatile priključak, a odlučujući trenutak desio se nekih minut i pol prije kraja. Naime, pri rezultatu 26:24 Gyori je imao napad, no iskusna Ana Đokić krade jednu loptu i iz kontre pogađa za 27:24.

Rukometašice Gyora uspjela su smanjiti na 27:25, no rukometašice Budućnosti imale su 35 sekundi za posljednji napad i uspjela je sačuvati loptu, iako su imale igračicu manje.

Najefikasnije u dresu novih evropskih prvakinja bile su Katarina Bulatović sa 9, te Radmila Miljanić sa 7 golova, a na golu je briljirala njemačka reprezentativka Clara Voltering.

Bojana Popović, koja je osvojila šesti put titulu klupske evropske prvakinje, postigla je 3 gola, a kod mađarske ekipe najefikasnija je bila Anita Gorbicz sa 9 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.