Crna Gora slavila, Kapisoda i Melić izvrsni

Crna Gora slavila, Kapisoda i Melić izvrsni

A. Beganović

Širom Evrope sinoć su igrani susreti kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo u Austriji 2010. godine. Najbolji posao napravili su rukometaši Crne Gore koji su na gostovanju slavili protiv Rumunije (28:27), a prvotimci našeg aktualnog šampiona Bosna SO, Fahrudin Melić i Petar Kapisoda bili su najbolji pojedinci na utakmici.

Bukurušet je sinoć bio sretan za Crnogorce. Izabranike Ranka Popovića u igri za Evropsko prvenstvo ostavljala je samo pobjeda u Bukureštu i povoljan rezultat u susretu između Poljske i Švedske i upravo to se dogodilo. Crna Gora je u neizvjesnom  susretu bila bolja od Rumunije, dok su Poljska i Švedska remizirale i tako Crnogorcima otvorili vrata Evropskog prvenstva. U srijedu u Crnu Goru dolazi Poljska i ukoliko domaći ubilježe pobjedu gotovo sigurno će izboriti nastup u Austriji. U trijumfu nad Rumunijom u dresu Crne gore najbolji su bili prvotimci Bosna SO, Melić i Kapisoda. Prvi je postigao 5 pogodaka, dok je drugi sedam puta tresao mrežu rumunskog golmana.

U ostalim susretima odigranim sinoć nije bilo većih iznenađenja. U okviru grupe 2, u kojoj se nalazi i naša reprezentacije, Italija je slavila na Farskim Otocima (28:22), dok je u grupi 3 Makedonija bila bolja od Belgije (33:26). Nakon iznenađujuće pobjede u Mađarskoj, reprezentacija Slovačke bila je sigurna protiv Finske (34:21) te se tako popela na 2. mjesto u grupi 4. U grupi 5 odigrana su dva susreta, Bjelorusija je slavila protiv Bugarske (36:18), dok je Njemačka upisala nove bodove u duelu s Slovenijom (38:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti