Crna Gora zaustavljena u četvrtfinalu

Turkinjama najveći uspjeh u istoriji

Crna Gora zaustavljena u četvrtfinalu

Ženska košarkaška selekcija Turske uspjela je u četvrtfinalu Eurobasketa u Poljskoj napraviti veliki rezultat nakon što su uspjele poraziti selekciju Crne Gore sa 56:44.

Ovom pobjedom Turkinje ne samo da su osigurale polufinalnu utakmicu već su se uspjele plasirati na kvalifikacioni turnir za olimpijadu, a to je najveći uspjeh Turske ženske košarke.

Uspjeh je veći jer su nakon 6 pobjeda u nizu zaustavile najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira što Crnogorke svakako jesu. Međutim, selekcija Crne Gore kada je ušla u prvu utakmicu u kojoj nema popravnog, kao da je lopta ispuhala a ta isti tim bio je za neprepoznati. Turkinje su Perovanovićevoj i suigračicama dozvolile samo 30,5 posto uspješnosti šuta ili 18/59 što je karastrofalno za selekciju koja je nemilice zatrpavala koš svojih protivnica.

Kada kažemo da su u trećem periodu igre Crnogorke dale samo 6 poena onda je sve jasno. Taj period označio je početak sloma u redovima crnogorske selekcije. Kod pobjednica Ivegin je bila najpreciznija sa 14 poena, Vardarli je dodala 13 i Nevlin 11. U redovima Crnogorki, De Forge je postigla 11 poena i 8 skokova, Perovanović daleko od onoga na šta nas je navikla na ovom šampionatu, 9 poena i 12 skokova.

Uglavnom, Turska je u polufinalu EP, dok Crnogorkama ostaje borba za plasman od 5-8 mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.