Crni petak: Biznismen prodao engleski klub, ostala mu još četiri u vlasništvu!

Charlton ima nove vlasnike

Crni petak: Biznismen prodao engleski klub, ostala mu još četiri u vlasništvu!

E. Škorić

Engleski nogometni klub Charlton, koji dolazi iz istoimene londonske čevrti, u petak je dobio novog vlasnika.

Charlton je bivši premijeligaš, no odavno ga nema negdje u ozbiljnoj među najboljim engleskim klubovima. Posljednji put je u Premier ligi bio 2007. godine, a svojevremeno je, 1945. godine, osvojio FA kup i to je najveći uspjeh kluba.

Završetkom sezone 2006./07. klub je iz Premier lige ispao u Championship. Nakon dvije sezone, Charlton je 2009. godine pao iz 2. druge lige u niži razred engleskog klupskog nogometnog natjecanja. Vratio se u Championship 2012. godine, ponovo ispadao u niži rang, a danas je opet rang ispod Premier lige, odnosno u Championshipu.

Spornoj vladavini Rolanda Duchateleta je došao kraj, pošto je on danas, na Crni petak, klub prodao East Street Investment kompaniji.

Još ne znamo detalje primopredaje vlasništva nad Charltonom, no vrlo moguće je da će bio i neki popust, kako to obično i biva za "Black Friday".

Što se tiče sada već bivšeg vlasnika Charltona, Roland je belgijski biznismen koji je vodio pet klubova - mađarski Ujpest, njemački Carls Zeiss Jena, španski Alcoron i belgijski St. Truidense.

Uglavnom je često na udaru kritika, posebno od strane navijača, koji smatraju da klub smatra svojom igračkom i da ovaj 70-godišnjak nije tu da bi napravio rezultate već isključivo zbog nekih privatnih interesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi