Crnkić: Atmosfera je fantastična, svi dišemo kao jedan

Napadač Sarajeva za SportSport.ba

Crnkić: Atmosfera je fantastična, svi dišemo kao jedan

Endin Čaušević

Jedan od najboljih pojedinaca Sarajeva u jesenjem dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine bio je Nermin Crnkić. 

Krilni fudbaler koji je ljetos dres Slovana iz Bratislave zamijenio bordo-bijelim odigrao je gotovo sve utakmice za Sarajevo u prvom dijelu sezone i jedan je od najefikasnijih igrača tima, kojeg sa klupe predvodi Mehmed Janjoš. Na pripremama bordo kluba u Antaliji, razgovarali smo sa Crnkićem o mnogim temama, a na početku razgovora za Sportsport.ba upitali smo našeg sagovornika o atmosferi na pripremama Sarajeva.

"Za mene su ovo druge pripreme sa Sarajevom i mogu reći da je atmosfera izvrsna. Odlično radimo, treninzi su stvarno naporni, ali dajemo sve od sebe kako bi uradili ono zbog čega smo došli. Vrijeme je dobro, hotel je dobar i imamo sve uslove za rad. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti za proljeće. Igramo ligu i kup. Moramo se spremiti najbolje", rekao je napadač Sarajeva.

Pitali smo Crnkića šta očekuje od FK Sarajevo u proljetnom dijelu prvenstva.

"Dobro je što nismo puno mijenjali ekipu. Imamo dobru atmosferu u ekipi i mislim da možemo dobre stvari napraviti na proljeće. Sarajevo ima kvalitetnu ekipu. Biće naporno i neizvjesno na proljeće sigurno, ali su naše ambicije velike. Igramo na dva fronta i želimo dobar rezultat. Naš prvenstveni cilj je Evropa, ali kao sportista naravno želim trofej. Vidjet ćemo šta ćemo na kraju uspjeti da ostvarimo, ali se nadam najboljem", dodao je Crnkić.

Sarajevo u Antaliji očekuju tri prijateljska susreta, a prvi je na rasporedu već u ponedjeljak, kada će igrači bordo kluba igrati protiv Lokomotiva iz Taškenta.

"Drago mi je što imamo dobre provjere na utakmicama. Imamo svoje zadatke. Želimo popravljati nedostatke u našoj igri kako bi otimalno spremni i u formi dočekali početak prvenstva. Rezultati u Antaliji su u drugom planu. Kvalitet igre nam je bitan, kao i naša trkačka sposobnost".

Koševskog premijerligaša na početku proljetnog dijela Premijer lige BiH očekuje nešto lakši raspored. Kući protiv Viteza otvaraju prvenstvno, a potom slijedi gostovanje Olimpicu.

"Bez obzira što na papiru možda izgleda da je raspored nešto slabiji, ipak ne smije doći do opuštanja. Želimo preostale četiri utakmice do Lige za prvaka dobro odraditi".

O svojim igrama u prvom dijelu sezone Crnkić kaže:

"U početku nisam bio zadovoljan svojim igrama. Trebalo je proći vremena da se naviknem na novi klub i novu ligu. U drugim dijelu jesenjeg dijela je bilo dobro. Zadovoljan sam. Želim pripreme iskoristiti što je bolje, da još spremniji dočekam proljeće. Nadam se da ću pomoći ekipi u dobrim rezultatima".

Ono što smo se uvjerili na pripremama jeste da je atmosfera u ekipi Sarajeva zaista na visokom nivou. Svi su na treninzima nasmijani, ali se naporan rad nipošto ne stavlja u drugi plan.

"Momci rade super. Mnogo vremena provodimo i pored terena skupa. Jednostavno rečeno, dišemo kao jedan", kaže napadač s Koševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju razgovora, upitali smo Crnkića, kakav su utisak na njega, poslije pola godine u glavnom gradu BiH ostavili navijači FK Sarajevo.

"Pružaju nam fantastičnu podršku. Lijepo je igrati za klub koji ima ovakve navijače. Nadam se da će biti uz nas i na proljeće. Samo zajedno možemo donijeti uspjeh klubu", zaključio je Crnkić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi