Crnkić pronašao novi klub u inostranstvu

Bivši fudbaler Sarajeva

Crnkić pronašao novi klub u inostranstvu

Nakon što je krajem prošle godine raskinuo saradnju sa Sarajevom, Nermin Crnkić će, kako stvari stoje, karijeru nastaviti u Njemačkoj.

Crnkić je u Sarajevu bio među najboljim igračima, međutim prekršaji klupske discipline su ga udaljili sa Koševa, a nakon nekoliko mjeseci uspio je pronaći novi angažman. U nastavku sezone ovaj 25-godišnji fudbaler će nastupati za Njemačkoj za klub po imenu Rot-Weiss Erfurt, koji se inače takmiči u trećoj ligi.

Određeno vrijeme Crnkić je boravio na probnom radu, a ono što je pokazao je u potpunosti zadovoljilo čelnike kluba, koji su mu potom odlučili ponuditi ugovor.

Krilni bh. fudbaler će sa Erfurtom potpisati ugovor do kraja sezone, a saradnja između dvije strane će vjerovatno biti produžena ukoliko ovaj klub izbori opstanak.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Podsjećamo, Crnkić je u 36 utakmica za Sarajevo postigao 11 pogodaka. Prije nego što se okušao na bh. terenima igrao je u Češkoj za Jablonec i Znojmo, u Slovačkoj za Slovan, te u SAD-u za Michigan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti