Crnogorac: Podmlađujemo ekipu, navijače molim za strpljenje i podršku

Crnogorac: Podmlađujemo ekipu, navijače molim za strpljenje i podršku · Intervju

A. Beganović

U narednoj sezoni fudbalere Slobode s klupe će predvoditi Gradimir Crnogorac, koji je dobio apsolutnu podršku Upravnog odbora tuzlanskog kluba.

Iako se posljednjih dana špekulisalo o njegovom odlasku, te su se sa Slobodom povezivali mnogobrojni treneri, zapravo oni malo upućeniji znali su da se radi o pokušajima narušavanja atmosfere u tuzlanskom klubu.

"Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora data je podrška stručnom štabu u čijem sastavu se nalaze Nedim Omerović i Mirsad Dedić na čelu sa Gradimirom Crnogorcem. Stručni štab je pokazao karakter i odlučnost, ostvarili su dobre rezultate s obzirom da su preuzeli vođenje ekipe u najtežim momentina", naveli su juče iz FK Sloboda pa zatim dodali:

"Slobodi se nudio veliki broj trenera iz regiona, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine ali Uprava kluba daje apsolutnu podršku postojećem stručnom štabu".

Dakle, u nove premijerligaške "borbe" sa dosta podmađenom ekipom krenut će nekadašnji fudbaler Slobode, koji je u razgovoru za SportSport.ba istakao da se ne boji izazova.

"Odmah da kažem, izazova se ne bojim. Neće biti lako, no ukoliko svi budemo kao jedan rezultat neće izostati. Biće promjena u ekipi, oslonit ćemo se na mlade snage", za SportSport.ba je istakao Crnogorac.

Upravo oslanjanje na mlade snage može biti i mač sa dvije oštrice. Svjestan je toga i Crnogorac.

"Naravno, zato sam u uvodu i rekao da neće biti lako. No, straha ne smije biti. Borac sam u životu pa i ovo sve vidim kao jedan vid borbe. Napravili smo da tako kažem jednu listu igrača, biće mnogo mladih, ali naravno da će ostati i nekoliko iskusniji koji će im pomoći u sazrijevanju. Pokušat ćemo se i pojačati. Pripreme počinjemo u ponedjeljak. Vidjet ćemo da li ćemo cjelokupne odraditi u Tuzli ili ćemo se pak negdje otisnuti na desetak dana", ističe mladi stručnjak.

Omladinski pogon Slobode, odnosno njihove selekcije, već godinama su u vrhu bh. fudbala.

"Da, imamo dobru školu. Naše omladinske selekcije su uvijek pri vrhu tabela, pravimo igrače. Moramo ih još samo "kanalisati" za seniorski fudbal. Ima tu mjesta za napredak i siguran sam da će biti sve bolje i bolje. Danas recimo imamo mladog Beganovića, koji je naše dijete i koji je kapiten kluba. Iako mlad već sa mnogo premijerligaških utakmica u nogama. Tu je i Maksimović, mislim da su to dva fudbalera od kojih uz malo sreće klub može mnogo zaraditi. To i jeste neka politika kluba", ističe Crnogorac i dodaje:

"Govorio sam vam na pripremama u Turskoj. Danas u Slobodi pušu neki novi vjetrovi, odlučeno je da se klub stabilizuje, da se vrate određeni dugovi. Sve je to neki proces koji će trajati recimo četiri godine. Mislim da smo na dobrom putu i da će se to vidjeti u bliskoj budućnosti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj razgovora Crnogorac je imao poruku i za navijače Slobode.

"Strpljenje, samo ih molim da imaju strpljenja. Znam da oni vole kada u ekipi ima mnogo igrača iz našeg pogona i da će biti nas dvanaesti igrač. Mogu im obećati da će na terenu vidjeti jednu ratničku ekipu, izgubljena lopta za nas neće postojati. Oscilacije su moguće i nema šanse da ih ne bude ali isto tako nema šanse da u timu bude ijedan igrač koji neće davati svoj maksimum. Zato kažem strpljenje, a biće razloga i za slavlje", zaključio je strateg tuzlanskog tima.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avenue
Koliko nemaju para najbolje pokazuje da je ovaj još uvijek trener. 20 godina traže strpljenje
7 3
kaskada24
Mnogi su godinama potcjenjivali mladost ovoga grada. Evo im sada prilike!
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi