Crnogorci Albancima ogadili košarku

Kvalifikacije za Eurobasket

Crnogorci Albancima ogadili košarku

E. Škorić

U subotu su igrani mečevi drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine.

Za nas je najbitnije da smo dobili Švedsku i ostali u igri za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija.

Najubjedljivija večeras je bila Crna Gora, koja je u Albaniji slavila as 113:73. Vučević je sa 19 poena predvodio Crnu Goru, dok je Duljević dodao 16, a Todorović 13 poena. 

Makedonci su poklekli na gostovanju u Velikoj Britaniji, pa su poraženi sa 96:79, dok je Kosovo doživjelo novi poraz. Kosovari su se dobro držali protiv Ukrajine, no na kraju su poraženi sa 70:63.

U sklopu drugog kola u grupi E također je odigran i meč Bugarske i Slovenije, a gosti su slavili sa 83:78. Sloveniaj je lider sa četiri boda, Ukrajina ima četiri, Bugarska i Kosovo po dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi