Crnogorci novčano pomažu unesrećene u BiH i Srbiji

Lijep gest

Crnogorci novčano pomažu unesrećene u BiH i Srbiji

Edmir Škorić

Nogometni savez Crne Gore pomaže ugroženom stanovništvu u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Cijeli svijet uključio se u pomoć stradalima u nedavnim poplavama koje su dogodile na prostoru naše zemlje i Srbije, te u jednom dijelu Hrvatske.

Svoju pomoć u vidu 40.000 eura pružio je i Crnogorski nogometni savez, koji se kroz zvanični website obratio crnogorskoj naciji uz molbu da se pomogne unesrećenom narodu.

"Velike elementarne nepogode koje su zadesile Srbiju i Bosnu i Hercegovinnu, u kojima je ugrožen život i imovina velikog broja ljudi iz dvije susjedne države, obavezuje nas na solidarnost i međusobnu pomoć", tvrde iz crnogorskog Saveza.

Na stranci FSCG-a (fscg.me) ispisan j i broj humanitarnog telefona na koji se može donirati jedan euro za žrtve. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije