Crnogorci su osnovali najtrofejni turski klub - Galatasaray

Priznanje za braću Bakić

Crnogorci su osnovali najtrofejni turski klub - Galatasaray

Delegacija turskog Galatasaraya, rekordera po broju osvojenih šampionskih titula u toj zemlji, posjetila je selo Zabrđe u crnogorskoj opštini Andrijevica.

Tom prilikom je otkriven spomenik dvojici mještana koji su osnovali ovaj veliki fudbalski klub iz Istanbula koji je 19. puta osvojio titulu najbolje turske ekipe.

Radi se o braći Miliji i Pavlu Bakiću, koji su Galatasaray osnovali 1905. godine, kada su radili u Turskoj.

"Uspomena na braću Bakić i danas je veoma živa u Turskoj", rečeno je prilikom otkrivanja spomenika sa natpisima na crnogorskom i turskom jeziku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podatke o braći Bakić u arhivama je pronašao historičar Šerbo Rastoder.

Pored 19 šampionskih titula Galata u svojim vitrinama ima još 27 pehara, a jedan od najboljih stranih igrača u historiji kluba je bh. fudbaler Tarik Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.