Crnogorcima peto mjesto

Turnir Ex-Yu u Ljubljani

Crnogorcima peto mjesto

Košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je peto mjesto na turniru Ex-Yu koji se održava u dvorani Stožice u Ljubljani.

Crnogorci su u meču za peto mjesto savladali Makedoniju sa 67:57 (19:20, 18:13, 21.12, 9:12). U redovima pobjednika su najefikasniji bili Dašić sa 17 i Jeretin sa 11 poena dok je kod Makedonaca nabolji bio Antić (17) dok je Stojanovski ubacio 12.

Tako su Crnogorci ostvarili prvi trijumf na turniru jer su prethodno poraženi od Hrvatske i Slovenija dok Makedonci idu kući sa tri poraza jer su izgubili i od Bosne i Hercegovine i Srbije. Obe selekcije su protivnici BIH na EP u Litvaniji uz Grčku, Hrvatsku i kvalifikanta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije