Crnogorke dominiraju u idealnom sastavu Lige šampiona

Prema izboru navijača

Crnogorke dominiraju u idealnom sastavu Lige šampiona

Rukometni navijači i svi zaljubljenici rukometne igre u proteklom periodu su mogli glasati za najbolje rukometašice u najelitnijem klupskom rukometnom takmičenju za želje - Ligi šampiona. 

Više od 18.000 ljudi je učestovalo u ovosezonskom izboru idealnog ženskog tima rukometne Lige prvaka. 

Za najbolje lijevo krilo izabrana je crnogorska reprezentativca i rukometašica podgoričke Budućnosti Majda Mehmedović sa 44,1 % glasova. Najbolji lijevi bek je Brazilka Eduarda Idalina Amorim rukometašica mađarsko Györi Audi ETO KC. 

Za najboljeg pivota ljubitelji ženskog rukometa izabrali su Ana Đokić, Crnogorku koja nastupa za Vardar. Najbolji srednji bek u protekloj sezoni Lige šampiona u rukometu za žene je Mađarica Anita Görbicz, igračica Györi Audi ETO KC, dok je njena klupska kolegica Katarina Bulatović najbolji desni bek.

Još jedna Crnogorka je izabrana u idealni tim ove sezone i to na poziciji desnog krila, igračica Vardara, Jovanka Radičević sa 59,3 % glasova.

Za najbolju golmanicu proglašena je Njemica Clara Woltering na golu Budućnosti, dok je najbolji odbrambeni igrač ove sezone Suzana Lazović iz Budućnosti.

Ono što je dobro za sve rukometne fanove jeste činjenica da će sve igračice izabrane u idealni tim ove sezone Lige šampiona sa svojim klubovima igrati na završnici ovog najprestižnijeg klupskog rukometnog takmičenja, a Final Four će se održati u Budimpešti danas i sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.