Crnogorke ruše sve redom

Pale i aktuelne prvakinje

Crnogorke ruše sve redom

Ženska košarkaška selekcija Crne Gore je pobjedom nad aktuelnim prvakinjama Francuskinjama (73:68) ostala neporažena i nakon 2. kola grupe F na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Nakon pet utakmica i isto toliko pobjeda Crnogorke se pored Rusije i Francuske sve upečatljivije javljaju kao velike favoritkinje iz sjene.

Bila je ovo veoma kvalitetna utakmica u kojoj su košarkašice koje predvodi najbolja igračica na turniru Perovanovićeva strpljivo gradile pet razlike prednosti na kraju susreta. Nevjerovatan podatak je taj da su igračice Crne Gore imale 55,6 posto uspješnosti šuta, te da su protivnicama kroz svoju odbranu dozvolile samo četiri slobodna bacanja.

Perovanović je i ovaj put bila na vrhunskom nivou postigavši 22 poena. Uz nju su najbolje bile Dubljević sa 15 postignutih koševa uz 6 skokova ali i De Forge sa 15 i Skerović sa 13 poena. Kod poraženi Francuskinja Miyem 21 poen i Dumerc 13.


Rezultati 2. kola grupe F:

Španija - Latvija 66:57 (Montanana 16 p, 6 as., Lyttle 16 p, 9 sk./ Babkina 17, Kubina 10 sk.)

Hrvatska - Poljska 64:56 (Mandir 13 p, 9 sk., Ivanković 13 p, 8 sk./ Kobryn 17, Mowlik 11)

Crna Gora - Francuska 73:68 (Perovanović 22, De Forge 15, Dubljević 15 p. 6 sk./ Miyem 21, Dumerc 13)

Tabela grupe F: Crna Gora 8, Latvija 7, Francuska 6, Španija 6, Hrvatska 5, Poljska 4

(prve četiri reprezentacije idu u četvrtfinale)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.