Crnogorski ogled u četvrtfinalu
Mladost putuje u Grčku

Žrijeb vaterpolo Eurolige

Crnogorski ogled u četvrtfinalu

Partizan Raiffeisen - Jug, Olympiakos - Mladost, Primorac - Jadran HN i Vasas - Pro Recco parovi su četvrtfinala vaterpolo Eurolige koje će se održati 8. i 22. marta.

Voljom žrijeba u ovoj fazi takmičenja snage će odmjeriti dva crnogorska kluba što znači da će susjedna država sigurno imati svog predstavnika na Final-fouru. S druge strane, Jadran i Primorac potajno su priželjkivali nešto lakše rivale kako bi svojoj zemlji osigurali dva mjesta u završnici.

No, derbi četvrtfinala je ogled Partizana i Juga, ekipa koje su možda i prvi favorite za osvajanje ovogodišnje Eurolige.

Treba kazati da su odmah žrijebani i parovi polufinala na Final-fouru. Tako će pobjednik para Jug - Partizan ići na boljeg iz susreta Vasas - Pro Recco, dok će iz utakmice Olympiakos - Mladost, pobjednik igrati protiv boljeg iz duela Primorac - Jadran HN.

Završni turnir održat će se u Rijeci 22. i 23. maja, na novom bazenu na “Kantridi”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.