Crnom magijom do Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Otkrivena "tajna" pobjede

Crnom magijom do Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Reprezentacija Argentine uz dosta muke se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Pobjedom nad Ekvadorom u posljednjem kolu Gaučosi su osigurali plasman na Mundijal, a mediji u Argentini tvrde kako pobjeda u ovoj utakmici nije bila čista.

Pojedini mediji su objavili kako je korištena crna magija kako bi Argentina lakše stigla do pobjede, a put u Rusiju im je olakšao vrač imena Brujo Manuel, koji je priznao da je pomagao fudbalerima.

"Uradio sam ono što sam morao. Pomogao sam Argentini", rekao je ovaj vrač koji nije želio govoriti o načinu na koji je pružio pomoć.

Međutim, mediji tvrde kako je on imao dodir sa dresovima ove selekcije, a pred utakmicu je i viđen kako hoda po stadionu u Quitu.

Angažman vrača je rukovodstvu Argentine predložio Juan Sebastian Veron, a Gaučosi su ovaj meč dobili sa 3:1 uz tri gola Lionela Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi