Crnov: Već dijelim svlačionicu s jednim majstorom, a volio bih igrati sa Štilićem

Iskusni nogometaš Borca za SportSport.ba

Crnov: Već dijelim svlačionicu s jednim majstorom, a volio bih igrati sa Štilićem · Intervju

E. Oštraković

Nogometaši Borca vrijedno rade na Zlatiboru, gdje obavljaju glavni dio priprema za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ambicije Borca su i u narednoj sezoni jako velike, a niko ne krije da će se Borac upustiti u borbu za titulu prvaka u Premijer ligi BiH.

Jedan od iskusnijih nogometaša u ekipi Borca je krilni nogometaš, Ivan Crnov, koji ima bogato iskustvo igranja u Premijer ligi BiH.

Crnov je govorio za SportSport.ba, a na počektu razgovora osvrnuo se na pripreme na kojima se trenutno nalaze on i njegovi saigrači.

"Za sada je hvala Bogu sve odlično. Nadam se da će tako i ostati. Treniramo dobro i jako. Vidi se da je pauza uticala na nas, kako u utakmici tako i na treningu. Najbitnije je da se u Banja Luku vratimo bez povreda".

Iako je većinom rezultat na pripremnim utakmicama u drugom planu, sigurno da je nakon četiri mjeseca pauze lijepo ostvariti pobjedu.

"Svakako da jeste. Imamo takvu grupu igrača gdje ne volimo gubiti ni kada se međusobno kladimo u nešto. Svaka utakmica je finale finala za nas. Pobjede nas psihički dižu i nadam se da ćemo se brzo vratiti u natjecateljski režim i bez povreda. Prvenstvo ubrzo počinje, tu je i Evropa, ali bit ćemo spremni".

Prošla sezona završena je na čudan način, a Borac je bio na udaru zbog načina na koji je izborio evropsko takmičenje.

"Svako ima svoje mišljenje i mi nismo ti koji trebaju odgovarati na ta mišljenja. Zašto se Borac spominje da smo mi htjeli nešto da prekinemo? Zašto se ne govori o ostalim klubovima koji su osigurali Evropu, sve je bilo u nekoliko bodova i ko je mogao garantovati bilo kome da će tako i ostati. Daleko od svega toga, mi smo izričiti krivci, zajedno sa prošlim trenerom zbog toga kako smo krenuli u prvenstvo. Ali sjetite se da smo isto tako započli prošlu sezonu. Jako loše prvih nekoliko utakmica, a onda smo uhvatili neki ritam. Mi se bavimo tim šta je na terenu i neka tako i ostane".

Iza Crnova, na ličnom planu, je jako dobra sezona i sigurno da dobre igre želi prenijeti i u sezonu koja je pred nama.

"Naravno da želim. Konkurencija je zdrava, nema kvarnih momaka i to je bitno. Svako se bori za svoje mjesto na zelenom terenu. Ne znamo ko će se izboriti za mjsto u timu, na nama je da damo maksimum, a na kraju trener je taj koji donosi odluku".

Kakva je ambicija Borca u narednoj sezoni?

"Ja bih iskreno Evropu stavio pod tačku broj jedan. Kroz prvenstvo ili Kup, naravno htjeli bismo nešto osvojiti. Ja nisam neko ko puno priča, nego idem korak po korak. Tako sam radio u cijeloj svojoj karijeri."

Nakon mnogo godina Evropa se vratila u Banja Luku, kakva su očekivanja?

"Sve zavisi od protivnika. Volio bih da se igra pred punim stadionom i da igramo kući. Ko god bi došao u Banja Luku namučio bi se, što je sigurno. Tako da će dosta zavisti od žrijeba".

Gotovo u svakom prijelaznom roku ime Ivana Crnova veže se sa prelaskom u neki klub, a pretežno je to Zrinjski.

"Svaki prelazni rok se spominjemo ja i Zrinjski. Ja sam rekao to je moj klub u kojem sam možda pružao svoje najbolje partije. Postoje tu neke stvari oko mog povratka u Zrinjski, ali ja sam trenutno igrač Borca. Da li će se desiti ili neće, ne bih znao odgovoriti. Jako mi je lijepo u Borcu i Banjaluci. Šta će se dogoditi u budućnosti ne znam, ali da postoji želja da se u budućnosti vratim u Zrinjski, naravno da postoji".

U jednom od intervjua Crnov je rekao da je njegova najveća greška u karijeri Željezničar, a sve nam je i obrazložio.

"Drago mi je da ste me to pitali. Iz tog kluba nosim jako ružne uspomene, ali ne zbog kluba kao kluba, već zbog Uprave. Niko ne zna šta sam ja prošao. Klub kao klub mi nije smetao, to je bio jedan čovjek, a to je gospodin Misimović. Imao sam dvije operacije, a on je tjerao doktore da kažu da ja umišljam bol. Niko ne zna da sam ja primao blokade svakih 15 dana da bih mogao igrati poluvrijeme. To se skrivalo. Ja sam se tada možda krivo izrazio. Moja kuma je iz Sarajeva, vjerujte mi ja volim Sarajevo kao grad. Nemam ništa protiv Željezničara, problem je u samo jednom čovjeku, i želim da to svima bude jasno".

U slučaju ponude nekih drugih klubova iz Premijer lige BiH, osim Zrinjskog, da li bi neku prihvatio?

"Iskreno, vratio bih se jedino u Željezničar. Razlog je samo jedan. Volio sam igrati pred punim stadionom. Svi su mi govorili da sam lud i prvi put kad sam dolazio u Željezničar. Mene su tamo svi navijači voljeli i aplaudirali mi. Iz tog razloga bih se volio vratiti u Željezničar, da im se odužim na najbolji mogući način, svojim najboljim partijama, naravno kažem kada bi došlo do toga".

Stojan Vranješ je jedan od najboljih igrača lige, a uz njega mnoge smatraju Semira Štilića i Mersudina Ahmetovića kao neke od najboljih. Da li bi volio igrati sa nekima od njih?

"Dijelim već svlačionicu sa jednim majstorom, naravno riječ je o Vranješu s kojim imam sjajnu komunikaciju i na terenu i van terena. Ako moram odgvoriti onda ću reći da bih volio zaigrati sa Štilićem. On mi se čini baš kao igrač po mojoj mjeri".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je sa Zlatibora poslao poruku navijačima Borca.

"Da budu uz nas kao što su uvijek bili. Mi igrači ćemo uvijek dati sve od sebe da ih zadovoljimo. Nekad će to biti krivi rezultat, loš dan, ali dat ćemo sve od sebe da uvijek budu veseli".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fbigoal
Ti si pametan momak uvijek se od boljeg uči!
2 1
Fareus1921
Da si igro pametno možda bi i igro sa Štilom
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi