Crouch opet o Robiju: Rijetko smo ga viđali na treninzima, ali kada je igrao - moj Bože!

Englez pamti Prosinečkog

Crouch opet o Robiju: Rijetko smo ga viđali na treninzima, ali kada je igrao - moj Bože!

I ranije je nekadašnji engleski napadač Peter Crouch izražavao svoje divljenje prema Robertu Prosinečkom, bivšem selektoru BiH i igračkoj legendi.

Mnogi su mišljenja da je Prosinečki, da je vodio malo "uredniji" život van terena, mogao postati među najboljima na svijetu.

Upravo o Prosinečkom i njegovoj ležernosti, ali i fantastičnom talentu pisao je Peter Crouch u svojoj, sada već redovnoj, kolumni za Daily Mail - u kojoj odgovara na pitanja čitatelja.

Inače, tada mlađahni Crouch, je dijelio svlačionicu sa Robertom Prosinečkim u Portsmouthu. Bio je to posljednji ozbiljniji internacionalni angažman "Žutog", u suton karijere.

Jedno od pitanja za Croucha bilo je i u "duhu pandemije koronavirusa".

"Vidimo da se fudbaleri na sve načine trude ostati u kondiciji tokom prekida takmičenja i aktivnosti, ali koji od vaših bivših saigrača bi imao najviše problema sa izbjegavanjem 'kutije sa keksima' tokom izolacije?" - pitao je izvjesni James.

"Ne bih bio previše strog, James. Imao sam nekoga na umu, ali ovo pitanje ću ikosristiti kao priliku da govorim o Robertu Prosinečkom, koji nije bio, recimo to tako, najposvećeniji fizičkoj aktivnosti... Robertu je riječ 'disident' pristajala savršeno, crveni Marlboro nije pušio samo dok je bio na terenu. Jedva smo ga viđali na treninzima tokom sedmice, ali moj Bože, kada je igrao za Portsmouth bio je nevjerovatan", napisao je Coruch, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao je trikove poput onoga da bi se namjestio za udarac, uradio lažnjak, a onda 'zarolao' loptu tako da bi protivnički igrač ostao poputno zbunjen... Znali ste da će to uraditi, mogli ste to vidjeti sa kilometra, ali je bilo nemoguće zaustaviti ga... Mora da je bio poseban doživljaj gledati ga u Realu ili Crvenoj zvezdi. Za Portsmouth je bio bend od jednog čovjeka, uživanje za gledati".

Robert Prosinečki je u Portsmouthu proveo jednu sezonu, 2001/2002, odigrao je 33 utakmice i postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti