Cruyff: Ne postoji kraj Barcine ere, to je glupost

Oglasio se legendarni Holanđanin

Cruyff: Ne postoji kraj Barcine ere, to je glupost

Legendarni holandski fudbaler i trener Johan Cruyff ponovo je izjavio da zlatna era Barcelone još uvijek nije gotova, iako su Katalonci ukupnim rezultatom 7:0 eliminisani u polufinalu Lige prvaka od minhenskog Bajerna.

"Kraj ere ne postoji, to je samo glupost koju je neko izgovorio. Ovdje je stvar jasna, klupski direktori su pogriješili, a to se dešava", prokomentarisao je Cruyff.

 

Cruyff je u periodu od 1973. do 1978. godine odigrao 143 utakmice za Barcelonu te postigao 48 pogodaka.

 

Na klupi Katalonaca sjedio je od 1988. do 1996. godine i za to vrijeme osvojio je četiri šampionske titule, jedan Kup kralja, tri španska Superkupa, te je 1992. postao prvak Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Barcelona je na dobrom putu da osvoji 22. titulu u Primeri, pošto četiri kola prije kraja šampionata ima osam bodova prednosti i utakmicu manje u odnosu na drugoplasirani Real iz Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti