"Romariju sam rekao da može da ode samo ako da dva gola Realu, nakon 20 minuta spremao se za let"

Cruyff ispričao anegdotu

"Romariju sam rekao da može da ode samo ako da dva gola Realu, nakon 20 minuta spremao se za let"

E. Škorić

Johan Cruyff, legendarni trener Barcelone, ispričao je zanimljivu anegdotu iz dana dok je trenirao katalonski tim. 

Glavni junak njegove anegdote je bivsi brazilski majstor Romario.

Naime, Romario je tražio od svog trenera da ga pusti da ode na karneval, a Cruyff mu je dao samo jedan uslov koji je morao da ispuni kako bi dobio priliku da ode do Brazila i uživa u kultnom i tradicionalnom karnevalu.

"Jednog dana, Romario me pitao može li propustiti trening da ode u Brazil na karneval. Rekao sam: ‘Ako sutra postignete dva gola, možete ići.’ Zabio je dva gola za 20 minuta protiv Real Madrida i tražio da ga zamijenim. 'Treneru, moj avion kreće za 1 sat'".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon obavljenog posla, Romario je dobio priliku da krene put Brazila i uživa u onome bez čega Brazili jednostavno ne mogu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
Jedno 3 clanka ste objavili na ovu temu u zadnjih 15 dana
7 0
Austinpowers
sportsport.ba/fudbal/romario-barcelona-real-madrid-dva-gola-johan-cruyff/381322
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi