Cruyff: Tolika prednost Barce nad Realom nije dobra

Neizvjesnost u Primeri je gotova

Cruyff: Tolika prednost Barce nad Realom nije dobra

A. Haznadarević

Jedan od najvećih autoriteta katalonskog giganta Johan Cruyff, smatra da za špansku Primeru nije dobro što je Barcelona već u prvom dijelu prvenstva napravila tako veliku razliku u odnostu na Real Madrid.

Naime, Barca je nakon 17 odigranih kola Kraljevima pobjegla na plus šesnaest, dok je prvi pratilac Atletico Madrid devet bodova iza Messija i društva.

 

"To je previše strašna razlika. Istina je da to nije dobro za ligu. Možda su Barcelonini parneri sretni, ali prvenstvo se cijeni prema tome koliko napetosti i uzbuđenja stvara. Ovdje je neizvjesnost gotova", smatra Cruyff.

 

Upravo je ovaj Holanđanin jedan od najzaslužnijih za nadmoćnu igru Barcelone, budući da je upravo Cruyff osoba koja je donijela pravi totalni fudbal u Kataloniju, nakon što je najveći dio igračke, ali i trenerske karijere proveo u Ajaxu, začetniku ovog načina igre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Totalni fudbal u izvedbi Barcelone kasnije dobio naziv Tika-taka, a ostalo sve je manje-više poznato...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.