Cruzeiro po treći put prvak Brazila

Brazilska Serie A

Cruzeiro po treći put prvak Brazila

Fudbaleri Cruzeira iz Belo Horizontea po treći put u klupskoj historiji postavili su prvaci Brazila.

U 34. kolu brazilske Serije A Cruzeiro je kao gost pobijedio Vitoriju s 3:1 I na taj način četiri kola prije kraja ima nedostižnih 16 bodova prednosti pred Atletico Paranaenseom koji je u srijedu izgubio od Criciume rezultatom 2:1. Strijelci za Cruzeiro bili su Willian, Ricardo Goulart i nekadašnji napadač Real Madrida i Rome Julio Baptista.

Za Cruzeiro je ovo prvi naslov brazilskog prvaka nakon 2003. Godine, dok je premijerni je osvojio davne 1966. godine.

U aktuelnoj je sezoni ekipa iz Belo Horizontea slavila pod vodstvom 58-godišnjeg trenera Marcela Oliveire kojem je to najveći uspjeh u karijeri. Dosad je imao tek dva naslova prvaka savezne države Parana s Coritibom. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti