Crvena Zvezda sigurna, Radnički nastavio niz

Crvena Zvezda sigurna, Radnički nastavio niz

Odigrana su 4 susreta 12. kola Jelen Superlige, a Crvena Zvezda i Radnički su upisali sigurne pobjede.

Fudbaleri Crvene Zvezde su uspjeli pobijediti Jagodinu u gostima, rezultatom 1:3. Duel u Jagodini je počeo velikom ofanzivom Crvene Zvezde, ali Jagodina je prva došla do vodstva u 20. minuti, kada je Mudrinski postigao gol.

Vodstvo domaćina je trajalo samo 5 minuta. Naime, Vešović je poslije dobrog prodora izborio faul na desnoj strani, a Evandro je sjajno uposlio Kaluđerovića, koji pogađa za izjednačenje. Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

Već u 46. minuti Robert Prosinečki je izvršio sve tri izmjene. Zvezda je mnogo bolje otvorila drugi dio utakmice, a u 62. minuti je Nikić savladao golmana Jagodine. Evandro je u 78. minuti bio siguran sa bijele tačke, za konačnih 1:3.

Sloboda je dočekala ekipu Metalca i slavila sa visokih 4:1. Strijelci za Slobodu su bili Kovačević, Da Silva 2 puta i Kasalica, dok je gol utjehe za goste postigao Svojić.

Spartak je pobijedio momčad Javora, sa minimalnih 1:0, a jedini strijelac je bio Simović u 27. minuti. Spartak je ovom pobjedom skočio na 7. mjesto ligaške tabele, te tako produžio svoj niz nepobjedivosti na 4 utakmice.

OFK Beograd je visoko poražen na svom terenu od Radničkog. Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu, tačnije 1 gol su postigli domaćini, a čak tri su uspjeli postići gosti. Strijelci za Radnčki su bili Milošević i 2 puta Spalević, dok je gol utjehe za domaćina postigao Takacs.

Radnički je i dalje jedina neporažena ekipa u Srbiji, ali zauzimaju treće mjesto zbog velikog broja remija. Oni su uspjeli pobijediti u 6 od 12 odigranih utakmica, upisavši i 6 remija.


Jelen Superliga, 12. kolo:

Jagodina - Crvena Zvezda 1:3
OFK Beograd - Radnički 1:3
Sloboda - Metalac 4:1
Spartak Subotica - Javor 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.